Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Adenium, Sivatagi rózsa magokról

adriflowers
2019. 05. 20. 00:00:00
Adenium, Sivatagi rózsa magokról MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. MÁJUS 20. HÉTFŐ·OLVASÁSI IDŐ: 1 PERC, A magok elültetése nem bonyolult feladat, de érdemes odafigyelni 1-2 dologra, ami még sikeresebbé teheti a magok kicsirázását, majd növénnyé fejlődését.

Könnyen nevelhető magról. A magokat nem kell, és nem szabad, beáztatni! Én így próbáltam már:

Egy nedves papír törlőkendőre, vagy hasonló agyagra lehet tenni, bele egy műanyag zacskóba, és betenni pl. egy fiókba. A legjobb, ha 25-30 fok körüli hőmérsékletet tudunk biztosítani neki. Nem kell fény a csírázáshoz. Minden nap meg lehet nézni, kicsit szellőztetni. Legyen mindig nedves a papírtörlő. Amikor kicsirázott, van kicsi gyökere, akkor lehet földkeverékbe tenni. A sajátjaim már Aquaponiában kelnek, amióta megvan.

Aki rögtön „földbe” teszi a magot, /földkeverék: lásd: Fb oldalam jegyzetek/: ugyanúgy kell bánnia a csiráztatáskor vele, mint a többi növénnyel. A földre két naponta fújjunk vizet. Felülről tartsuk nedvesen. Fény elég neki 40-60%. A magot ne tegyük túl mélyre. A vízre mindig figyeljünk! Az Adeniumot kezeljük úgy, mint egy pozsgást. A sok vizet nem szereti. 3 hónaposan lehet először tápozni.

Videók: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g

Vásárlás: https://www.adriflowers.hu/viragok-138/adenium-143/adenium-mag-162

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Adenium_ Sivatagi rózsa gondozása

Keresés