Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Április

Április

Adriflowers
2022. 04. 01. 00:00:00
Április

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. ÁPRILIS 01. PÉNTEK·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, 1: Most van itt az idő az évelő növények, rózsák, gyümölcsfák ültetésének. 2: Ápolni kell a kerti tavunkat is. Az elhalt elszáradt növényrészeket szedjük, ki, és ültethetjük az új növényeinket is, ha szeretnénk. 3: Itt az idő az eper ültetésének is. A már meglévő töveket pedig trágyázzuk meg. 4: Amikor a talaj megszáradt, burgonyát, hagymát és medvehagymát ültethetünk el. 5: A füvet is lehet már tápozni, frissíteni. 6: Már lehetnek friss fűszernövényeink is, amiket változatosan használhatunk ételeinkbe: rukkola, zeller, stb

Díszkert:

Aligha találunk másik ilyen gyönyörű növényt, ami ennyire korán nyílik, mint a magnólia. Az egészen bokor formától a hatalmas fára növő növényig, és a színváltozat sokasága miatt is egy közkedvelt növényfajta. Bár nagy helyet kell neki biztosítani, ezt a „hátrányát” gyönyörű virágaival pótolja be. Itt az ideje a rózsa metszésének is. A metszéssel eltávolítjuk az elhalt részeket, és a virágzást is serkentjük.

Erről itt találtok videót:

https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=r%C3%B3zsa

rózsa metszése

A rosszul táplált növények érzékenyek a betegségekre és a kártevőkre. A szükségletekhez igazodó műtrágyázással ez megelőzhető, és megóvható növényeink életereje.

Tápok:

Vásárlás tápok, trágyák: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/tapok-tragyak

tápok, trágyák

Egész évben figyeljünk oda a kártevőkre. Megelőzésre, és kártevő irtásra is használhatunk vegyszermentes anyagokat:

Vásárlás növényvédő szerek: 

https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/noveny-vedo-apolo-szerek-bio

neem olaj

Gyümölcsöskert:

A megfelelő termés érdekében, nagyon fontos a méhek munkája. Segítsük őket azzal, hogy kertünkbe a számukra kedves növényekből is ültetünk, és rovarszállót is készíthetünk nekik. Ilyen növények a kerti borágó, borsmenta, hegyi borsikafű, kerti kakukkfű , közönséges levendula, zsálya, díszhagyma, évelő őszirózsa, japán szellőrózsa, kárpáti harangvirág, kék iringó, kerti harangláb, kerti mályvarózsa, krókusz, méhbalzsam, nárcisz, pompás varjúháj, búzavirág, dísznapraforgó, körömvirág, pillangóvirág, tátika, pompás rézvirág, piros gyűszűvirág, nyári orgona.

Az eper könnyen gondozható és igénytelen. Kis erőfeszítéssel az erkélyre emelt ágyásokba is ültethetünk epret. Az aromás erdei szamócán kívül más fajták széles választéka is megtalálható. Kezdje el a bogyószezont most, és ültessen saját gyümölcsfáit. Indítsuk el a gyümölcsös kertet a szezonban! Itt az ideális alkalom a műtrágyázásra: a szerves speciális műtrágyával és a szerves talajjal elősegíti a talajéletet és serkenti a humuszképződést. Hosszan tartó szárazság esetén a fiatal gyümölcsfákat 10-20 liter vízzel kell öntözni a biztonságos növekedés érdekében. Ez vonatkozik a tavaly ültetett fákra is.

Gyógynövény- és veteményeskert:

Spenót, sárgarépa, paszternák és még sok más is vethető a szabadban. El lehet kezdeni a magvetést most, és néhány héten belül begyűjteni az első kincseket saját kertedben, vagy erkélyeden!

Az évelő fűszernövények, például a borsmenta, a lestyán és a citromfű most már kiültethető a kertbe, és egész nyáron aromás lombozatot biztosítanak.

Uborkát és dinnyét is lehet már ültetni, viszont még nem kell kiültetni, csak előnevelni, Ezek a növények majd csak májusban menjenek a helyükre.

Erkély és terasz:

Enyhe időben a robusztus cserepes növényeket kihozhatjuk a téli szállásukból. Fontos, hogy fokozatosan hozzászoktassuk őket a kültéri időjárási viszonyokhoz. Ellenkező esetben a levelek megsérülnek, ha erős a nap. Ideálisak a felhős, enyhe napok, kevés napsütéssel, és a fagyás ellen még tegyük tető alá inkább védettebb helyre őket, ahol nem tudnak megázni.

Elvirágzás után gondoskodhatunk tavaszi virágzóinkról (tulipánok, nárciszok, jácintok, hóvirágok és krókuszok) trágyázzunk és gondoskodjunk arról, hogy a talaj egyenletesen nedves legyen. A virágok most energiát raktároznak a hagymákban, és csak megfelelő gondozás mellett fognak buja virágzást okozni a következő évben. Amennyiben elvirágzás után ki akarjuk ásni a hagymákat, akkor nem szabad levágnunk a zöld szárakat a növényről. A virágzó évelők és cserjék állandó erkély- és teraszültetésre is ideálisak.

Növényvédelem

A növényvédő hálókkal gyorsan és egyszerűen megvédheti magját a bosszantó zöldséglegyektől. Sárgarépához, póréhagymához és hagymához, használata különösen ajánlott. A rosszul táplált növények érzékenyek a betegségekre és a kártevőkre. A szükségletekhez igazodó műtrágyázással ez megelőzhető, és megóvható növényeink életereje. Főleg a vegetáció kezdetén célszerű a fás szárú növényeket és évelő növényeket természetes műtrágyával ellátni, de használhatunk természetesen szerves trágyát is.

Kerti tó:

A tavaszi alapos gondozás fontos a buja tóévhez. Távolítsuk el az elhalt növényi részeket, és akadályozzuk meg a nem kívánt alganövekedést. A tó szélén található mocsári körömvirág élénksárga, robusztus és könnyen gondozható. Most ültessük el, ezeket a kis napocskákat.

Fű:

Április eleje és június eleje a legjobb idő a gyep vetésére. A magok 12 °C feletti talajhőmérsékleten csíráznak optimálisan, és néhány hét múlva buja zöld pázsit lesz. Mivel a füvek a napon csíráznak, fontos, hogy a vetőmagot ne takarja be talaj.

Vágjuk le a pázsitot a kertészeti szezon elején 7-10 cm-es növekedési magasságból. Kezdetben elegendő 7-10 naponta lenyírni a füvet. Az emelkedő hőmérséklettel a növekedés fokozódik, és a fűnyírások közötti intervallum lerövidül.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kertnaptár

Keresés