Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Bougainvillea, Murvafürt gondozasa

Adriflowers
2019. 07. 23. 00:00:00
Bougainvillea, Murvafürt gondozasa

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. JÚLIUS 23. KEDD·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, A Bougainvillea, Murvafürt, egy csodálatos futónövény, de akár bonsai fát is nevelhetünk belőle. A színárnyalata szinte határtalan, és már a virágszirmok /igazából ezek fellevelek, nem virágok/, dupla változata is viszonylag könnyen beszerezhető. Egy könnyen nevelhető akár egész nyáron át színesen pompázó növényünk lehet, ha kicsit odafigyelünk rá.

Fényigény:

Napos, esőtől és széltől védett helyet kedvel, akár a tűző napot is elviseli. Világos helyen teleltetve már április-májusban virágba borul.

Hőmérséklet:

Nagyon jól bírja a hőséget, szoktatás után a tűző napot is.

Teleltetés: hasonló módon a leanderhez, lépcsőfordulóban, garázsban, folyosón, kevés fénnyel, alacsony hőmérsékleten, kevés locsolással. A fagyok beállta előtt menekítsük a világos, 8-12 fokos teleltetési helyére. Érdemes ilyenkor visszavágni. Mérsékleten öntözzük, a tavaszi fagyok elmúltával kerülhet ki a szabadba, ahol megkezdhetjük a tápoldatozást.

Víz:

Melegben rendszeresen öntözzük, de a pangó vizet nem szereti.

Tápanyag:

Augusztusig hetente tápoldatozzuk, utána már csak vizet kapjon, hogy felkészítsük a pihenő időszakra.

Talaj:

Egy hozzáértőbb tartási tanácsai: „A táppal vigyázni kell, tavasszal foszfor túlsúlyos műtrágya kell, hogy a gyökérzetük erősödjön, utána a nitrogén túlsúlyos, majd a kálium túlsúlyos, hogy minél több virág legyen rajta, ha a sorrend nem jó, a növény csak szenved, amúgy tavasszal átültetem őket fele szárított marhatrágya, tőzeg, virágföld keverékbe.”

Kúszó növény, ősszel metszeni kell, vagy érdemes.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti teleltetős növények gondozása

Keresés