Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Bougainvillea, Murvafürt gondozása

Adriflowers
2019. 07. 23. 00:00:00
Bougainvillea, Murvafürt gondozása

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. JÚLIUS 23. KEDD·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, A Bougainvillea, Murvafürt, egy csodálatos futónövény, de akár bonsai fát is nevelhetünk belőle. A színárnyalata szinte határtalan, és már a virágszirmok /igazából ezek fellevelek, nem virágok/, dupla változata is viszonylag könnyen beszerezhető. Egy könnyen nevelhető akár egész nyáron át színesen pompázó növényünk lehet, ha kicsit odafigyelünk rá.

A Bougainvillea, vagy más néven Murvafürt egy gyorsan növő tavasztól egészen nyár végéig virágzó növény. Virágai már a termesztőknek köszönhetően nagyon sok színben pompáznak, és a szimpla mellett, már dupla virággal is elérhetőek. A virágzat színe is lehet több színű, sőt még változhat is, ahogyan a virág nyílik.

A rózsaszíntől a piroson keresztül, sárga, fehér, szinte már minden színben kapható ez a különlegesen szép trópusi futónövény. Nyáron a forróságot nagyon szereti, ezért tegyünk nyugodtan a tűző napra, persze mint minden növényt, érdemes őt is szoktatni a naphoz. Nagy melegben és szárazságban figyeljünk oda a megfelelő locsolásra, és a levelek vízzel való permetezése is jót tesz a növénynek. A teleltetése ugyanúgy történik, mint a leandernek. 5-10 fokon, a földje ne legyen nedves, legfőképpen akkor nem, ha nincsen a növénynek levele. Minimális öntözést kapjon télen, csak éppen a gyökerek kiszáradását kell megakadályoznunk. A levelek lehullása természetes folyamat, nem kell megijedni tőle. Amennyiben túl sokat locsolunk, az a növény kirothadását okozza. Ősszel érdemes jó erősen visszametszeni a növényt, év közben pedig a megnyúlt hajtások visszametszésével lehet virágzásra serkenteni.

Fényigény:

Napos, esőtől és széltől védett helyet kedvel, akár a tűző napot is elviseli. Világos helyen teleltetve már április-májusban virágba borul.

Hőmérséklet:

Nagyon jól bírja a hőséget, szoktatás után a tűző napot is.

Teleltetés: hasonló módon a leanderhez, lépcsőfordulóban, garázsban, folyosón, kevés fénnyel, alacsony hőmérsékleten, kevés locsolással. A fagyok beállta előtt menekítsük a világos, 8-12 fokos teleltetési helyére. Érdemes ilyenkor visszavágni. Mérsékleten öntözzük, a tavaszi fagyok elmúltával kerülhet ki a szabadba, ahol megkezdhetjük a tápoldatozást.

Víz:

Melegben rendszeresen öntözzük, de a pangó vizet nem szereti.

Tápanyag:

Augusztusig hetente tápoldatozzuk, utána már csak vizet kapjon, hogy felkészítsük a pihenő időszakra.

Talaj:

Egy hozzáértőbb tartási tanácsai: „A táppal vigyázni kell, tavasszal foszfor túlsúlyos műtrágya kell, hogy a gyökérzetük erősödjön, utána a nitrogén túlsúlyos, majd a kálium túlsúlyos, hogy minél több virág legyen rajta, ha a sorrend nem jó, a növény csak szenved, amúgy tavasszal átültetem őket fele szárított marhatrágya, tőzeg, virágföld keverékbe.”

Kúszó növény, ősszel metszeni kell, vagy érdemes.

Bougainvillea vásárlása: https://www.adriflowers.hu/viragok/kerti-novenyek/bougainvillea-murvafurt-216

bougainvillea, murvafürt

Vásárlás közegek Bougainvillea-hoz: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/ulteto-kozegek 

  ültető közegek

Vásárlás tápok, trágyák: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/tapok-tragyak

táp, trágya

Vásárlás növényvédő szerek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/noveny-vedo-apolo-szerek-bio

neem olaj

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti teleltetős növények gondozása

Keresés