Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Datolyapálma gondozása

Adriflowers
2018. 09. 22. 00:00:00
Datolyapálma gondozása

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. SZEPTEMBER 22. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, A boltban kapható datolya elfogyasztása után a magot mi magunk is elültethetjük, és saját kezűleg nevelhetünk magunknak otthon pálmát belőle.

Lassú növekedésű, de gyönyörű növény.
Talaj:
Jó vízelvezető földet, én pálmaföldet használok, perlittel keverve.
Fényigény:
Napkedvelő növény lévén, legjobban napos helyen fejlődik, de a nyári hónapokban árnyékolással védjük a közvetlen napfénytől és rendszeresen permetezzük. Nálam kb. délelőtt 12-ig kapnak napot, utána árnyékban vannak. Nyáron mindenképpen tegyük ki. Hőmérséklet:
Nyáron 18-21 C fok közötti hőmérsékleten érzi jól magát, de nekem, mint említettem a szabadban vannak. Télen tartsuk világosban, és 13-15 C fokon. Ilyenkor kb. 2 hetente locsoljuk, de ilyenor is érdemes párásítani neki.
Vízigény:
Tavasszal kezdjük el mérsékelten locsolni, és ahogy melegszik az idő folyamatosan növeljük a víz mennyiségét. A melegebb hónapokban májustól szeptemberig bőséges vizet kíván és rendszeresen permetezzük is. Én egyszerűen, csak nedvesen tartom a földjét. Szeptembertől fokozatosan csökkentsük a víz mennyiségét és télen keveset öntözzük.
Tápanyag:
Én élesztőt használok, és marhatrágyát, de lehet zöld növényekhez való tápot használni, 2-3 hetente, de átültetni csak akkor érdemes, ha kinőtte a cserepet.

Vásárlás közegek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/ulteto-kozegek

 ültető közegek

Vásárlás tápok, trágyák: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/tapok-tragyak

tápok, trágyák

Vásárlás növényvédő szerek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/noveny-vedo-apolo-szerek-bio

neem olaj

Tartalomhoz tartozó címkék: Szobanövények gondozása

Keresés