Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Értelmező szótár hozzám

Adriflowers
2019. 03. 16. 00:00:00
Értelmező szótár hozzám

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. MÁRCIUS 16. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, Egy kis használati útmutató hozzám. Vegyszer, táp, hormon, vagy mi???  Mivel vannak, akiknek talán nem teljesen érthető /mert nem fejezem ki magam világosan/, hogy melyik kifejezés pontosan mit takar, ezért most készítettem egy szótárt magamhoz. Remélem sikerül jobban kiigazodni majd így rajtam, és mivel nem szeretnék senkit félrevezetni, megpróbálok hiteles linkeket is beszúrni ide, hogy tőlem sokkal okosabbaktól olvashassatok.

Tehát:

Vegyszer: számomra az a szer, amit a növényekre permetezünk, kártevők ellen, véleményem szerint káros

Tápszer, növényápoló, tápoldat, stb.… az a szer, ami nem káros, de én kerülöm a használatát, megpróbálok természetesebb szerekkel élni, már csak a felhasznált műanyag flakonok miatt is

Hormonok: a növényekben természetesen is megtalálható anyagok, sokan növénytermesztésben használják, lehet természetes alapanyagból előállítani. Én nem tudom, és nem is akarom használni /buta vagyok hozzá, max. gyökereztető hormon, de már azt sem használom/. Nem tudok semmilyen káros hatásról, viszont azt gondolom, ha ezzel gyorsítjuk nagyüzemileg a terméshozamot, virágzást, növekedést, az nem feltétlenül „természet-barát”. Sokszor viszont segít otthoni körülmények között szaporítani a növényünket, ezért nem tartom rossz dolognak.

Vannak a zöldítő, és virágzást segítő, “tuningoló” hormonok, amiket szintén nem tartok jónak, hiszen találkozom a kártékony hatásukkal, és sajnos sokan ti is megtapasztaljátok a növényeken rossz hatásukat. Sokszor hazaviszünk gyönyörű virágzó növényeket, amik idővel hanyatlásnak indulnak, de nem tudjuk megfejteni az okát, hogy miért? A hormonokkal tele táplált növények idővel elfáradnak, és elpusztulnak, bármit teszünk is. Én ezért törekszem az olyan helyekről való beszerzésre ahol ilyen szereket nem használnak, és természetesen én sem használok.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok helyen elkerülhetetlen a fenti anyagok használata. Egyik sem ördögtől való, senkit nem ítélek el, amiért ezeket használja, de nekem a természettől idegennek tűnik, ha ezekkel az anyagokkal avatkozunk be, épp ezért egyáltalán nem használom őket.

Remélem sikerült így egy kicsit tisztázni a fogalmakat. Aki ettől pontosabb tájékozódásra vágyik, és nem csak az én szótáram érdekli, annak itt ajánlok cikkeket:

Alapfogalmak:

http://www.zsigogyorgy.hu/tanfolyamok/alapfogalmak/alaptanfolyam_tankonyv_2011.pdf

Növényvédelem röviden:

https://www.gazdabolt.hu/cikkek-hirek/cikk/300-novenyvedelem-rovid-attekintese

Környezetkímélő növényvédő szerek:

https://www.gazdabolt.hu/cikkek-hirek/cikk/356-kornyezetkimelo-novenyvedo-szerek

Debreceni Egyetem, Növényélettan: /hormonok/:

https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0010_1A_Book_01_Novenyelettan/ch04s02.html

Vásárlás közegek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/ulteto-kozegek

ültető közegek

Vásárlás tápok, trágyák: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/tapok-tragyak

tápok, trágyák

Vásárlás növényvédő szerek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/noveny-vedo-apolo-szerek-bio

neem olaj

Videó: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=neem%20olaj

neem olaj

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Általános tanácsok

Keresés