Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Gomba elleni házi szer szódabikarbóna

Adriflowers
2019. 10. 25. 00:00:00
Gomba elleni házi szer szódabikarbóna

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. OKTÓBER 25. PÉNTEK·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, A szódabikarbónát sok mindenre használhatjuk a háztartásban, többek között a takarítástól kezdve a mosásig, de mi most a növények szempontjából vizsgáljuk meg közelebbről ezt a természetes szert.

1. Természetes gombaölő:

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát 3,5 liter vízzel, majd töltsd szórófejes flakonba. A rózsa- vagy szőlő, feketedő tövét permetezd vele rendszeresen, míg el nem múlik a gombásodás – illetve amíg meg nem jelenik a gyümölcs.

2. A lisztharmat megelőzése és kezelése:

Aki kertet művel, biztosan találkozott már a lisztharmattal. Az orgona, a vadalma, a lángvirág, a méhbalzsam, a rózsák, a szőlő, a tök és az uborka a lisztharmat könnyű célpontjai lehetnek ennek a gombának.

Permet lisztharmat ellen: keverj össze 3,5 liter vízben 1 evőkanál szódabikarbónát, 1 evőkanál növényi olajat és 1 evőkanál mosogatószert /én inkább Káli szappant használok/. Tedd egy szórófejes flakonba miután összekeverted és ezzel permetezd a növényeket hetente (ne napsütésben, hanem inkább estefelé).

3. Gombás lombkorona:

Keverj össze 3,5 liter vízzel 4 teáskanál szódabikarbónát és 1 teáskanál biológiailag lebomló szappant /káli szappan/. Keverd össze, tedd szórófejes flakonba, majd ezzel fújd le a lombkoronát – vagy ha szükséges, a talajt is.

Vásárlás: https://www.adriflowers.hu/szodabikarbona-500gr

Videó:  https://www.youtube.com/watch?v=lCQds3ZuKjU&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Tartalomhoz tartozó címkék: Általános tanácsok Az én _szereim_

Keresés