Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

GYIK-GARANCIA

Ön itt jár: Kezdőlap >

GYIK-GARANCIA

Itt találhatod meg a leggyakoribb kérdésekre a választ.

Az összes jegyzetem, és videóm megtalálható itt: /katt az ikonra.

adriflowers jegyzetek adriflowers youtube

(Megköszönöm, ha tegeződhetünk!)

0: Mikor kapom meg a rendelésemet? /Személyes vásárlás nem lehetséges. A szállításról

 
ezen a napon rendeltem, vagy fizettem ki feladás ideje megérkezés ideje feladástól
hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek következő hét kedd, szerda 1-2 nap
szombat, vasárnap következő utáni kedd, szerda 1-2 nap

A péntek 16:00-nál később beérkező átutalásokat, és rendeléseket, miért nem tudom elvállalni a keddi postázással?

Pénteken lezárom a hetet. Szombaton már megrendelem a szállítást, hiszen: hétfőn-kedden egész nap csomagolok. A megrendelés feldolgozása időbe kerül, ezért hétfőn nem tudom feldolgozni. Kedden-szerdán feladom a csomagokat. A szerdánál későbbi csomagfeladást pedig csak kivételes esetekben kockáztatom meg, kizárva ezzel azt, hogy bent ragadjon a hét végén egy raktárban. Azért van így beállítva a postázás. 
A megértésedet köszönöm!

Hogy személyesen is találkozhassunk, vásárokban is megtalálható vagyok, mellette foglalkozom a növényekkel, beszerzéssel, jegyzeteket írok, videókat készítek, és szerkesztem a shopot. /Időpont a Fb oldalamon, és itt az oldalon a hírekben.                                                                                                               A megértésedet megköszönöm!

Miért csak a postázás napján derül ki, hogy nincsen a megrendelt virágból?

A készlet, és az internetes shopban lévő készlet, nem mindig egyforma. Hogy lehet ez? Amikor kimegyek, egy vásárba előfordul, hogy az eladott növényt nem regisztrálom. Mivel ott csak egy nyugtát állítok ki, az eladott növényeket kézzel kell írnom. Van olyan helyzet, hogy sokan vannak, és 10-15 percig csak a vevőkkel foglalkozom, csomagolom, amit kértek, visszaadok, kiállítom a számlájukat stb.. Előfordul, hogy menet közben nem írom fel az eladott növényt, vagy kevesebbet írok fel. Ezért amikor haza jövök, nem veszem le a készletből. A hiány csak akkor derül ki, amikor éppen csomagolnám a növényt, ez tegnap lett volna Önnél. Sajnos arra nincsen kapacitásom, hogy két naponta átnézzem a készletet. Közben persze előfordul, hogy tönkre is megy növény. Hidd el, igyekszem, de nekem is csak 24 óra egy nap, és abból hetekig 12-14-et dolgozom, 7 nappal.

Ez nem kifogás, csak próbálom elmagyarázni, mi, miért történik. A növényekkel foglalkozni kell. Ültetni, növény-védelem, kitenni, behozni őket, újakat rendelni, az interneten folyamatosan keresem a növényeket, és személyesen járok az ország több részére. A web-shopot is saját magam kezelem, és mindezt programozói tudás nélkül.

Kérem megértéseteket a kellemetlenségért!

1: Mit tegyek, ha megérkeztek a növények?

Én minden növényt, amit megvásárolok, ahogy hazaviszem, rögtön átültetem. A minél hamarabb azt jelenti, hogy a növényt hagyom 1 napig aklimatizálódni, és természetesen, amikor időm van rá. A virágzás alatt lévő növényeket is érdemes átültetni. A gyökerek sokszor meglepetéseket rejtenek. Pl, ha már elkezdett rothadni a gyökér, de ezt nem látjuk a föld-közeg feletti részen. Amikor kivesszük a növényt, és nem sértjük meg a gyökereit, majd óvatosan leszedjük róla a használt közeget, a növénynek nem ártunk semmit. Ha rossz gyökerű növénnyel találkozunk, azokat a megfelelő levágás-fertőtlenítés után újra beültethetjük. Én mindegyikkel ezt teszem.

2: Mit tegyek az agyaggolyóba ültetett növényekkel?

Főleg magonc Plumériát, és Adeniumot tudsz így vásárolni nálam. Átültetésük nem szükséges, csak ha kinövik a cserepet. Lehet földkeverékben is tartani, akkor át kell ültetni.

Agyaggolyó kapható: https://www.adriflowers.hu/agyaggolyo-1-liter-8-16-mm

3: Mekkora cserépbe ültessem át a növényt?

Ha úgy látod a jelenlegi cserépben sok a gyökér, akkor 1 számmal nagyobba, egyébként mindig 1-el nagyobba ültetünk. Nincs kivétel: Csónak orchidea, stb.... amik szeretnek "szorongani". Már megdőlt ez az elmélet si, tehát mehet minden 1-el nagyobba, ritkán 2-vel nagyobb cserépbe.

4: Mibe ültessek?

Minden növénynek más az igénye, és mindegyiknek megvan a maga közege, amiben élni szeret. Vannak növények, amiket be sem kell ültetni pl: Tillandsia, Vanda orchidea. Az általam árusított és saját részemre tartott növények igényei megtalálhatóak: itt az oldalon jegyzetekben https://www.adriflowers.hu/jegyzetek.

Általánosságban: a virágföldhöz /bármilyen/, mindig keverek perlitet, tőzeget, és marhatrágyát. Az első kettő lazítja, a harmadik tápozza a földet. A virágföld használatát önmagában senkinek sem ajánlom!

Nálam kapható közegek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/ulteto-kozegek

5: Miért puha az Adenium, vagy a Pluméria szára, törzse?

Két változat lehetséges:

a) túllocsolás

b) túl kevés locsolás

 Tőlem túllocsolt növényt nem vásárolhatsz, nagyon figyelek erre, de mivel ÉN IS CSAK EMBERBŐL VAGYOK, előfordulhat, hogy tévedek. Kérlek, ezt jelezd azonnal! A másik lehetőség jellemző rám /ez bárkinél előfordulhat/, nem veszélyes, sőtt! A téli időszakban ezeket a növényeket keveset kell locsolni. Ha kicsit "túl" keveset locsoljuk, megpuhulhat a törzsük a vízhiány miatt. Óvatosan növelni kell a locsolási víz mennyiségét, ahogy melegszenek a napok, és akkor szépen megszívják magukat. Vigyázzunk, ne essünk túlzásba! A növény csak lassan tud hozzászokni a megváltozott körülményekhez. Azzal nem használunk, ha a "szegény szomjazó növényt, jól meglocsoljuk", - kérlek próbálj meg erről leszokni!

 6: Mi az a Neem olaj, és mire használható? Jobb, mint a vegyszerek?

A Neem olaj egy Neem nevű fából kinyert teljesen természetes olaj. Kozmetikai felhasználása is lehetséges, kizárólag külsőleg! Belső térben is bármikor használható, annyi odafigyelést igényel, hogy a bútorokra ne kerüljön, de a mosható felületekről ott is kiválóan eltávolítható. Nem csodaszer, de működik! A kezelést ismételni kell, de ugyanezt a vegyszerekkel is meg kellene tennünk. Akkor már miért ne környezetbarát módon!

Az összes szívó és rágó kártevő ellen hatásos, és kiváló gombaölő!!!

Egész évben használható, még betakarításkor is. Kevésbé ízletessé teszi a növényeket, terméseket a kártevők számára, meggátolja a szaporodásukat. A termőföldhöz is keverhető, hígítva a levelekre is lehet permetezni, és egyéb hatóanyagokkal is kombinálható.  A kerti és szobanövényeken is használható heti egy-két alkalommal.

Keverési arány és használat:

A Neem olajról van külön videó és jegyzet is:

Kapható: https://www.adriflowers.hu/neem-olaj-40-ml

Használat: www.adriflowers.hu/jegyzetek

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g

7: Sárgul a növény levele, puhul, pöttyös a levél /egyes orchidea fajoknál természetes/ vagy csak furán, "természetellenesen" néz ki:

A legtöbb probléma a leghamarabb a gyökerek megvizsgálásával derül ki.

A lekókadó levelek a leggyakrabban túlöntözés, vagy kevés öntözés jeleire utalnak. Ezt csak mindenki saját maga döntheti el, hogy mi lehet az ok. Én pl, ha sokat dolgozom, a saját növényeimről néha elfelejtkezem, és amikor rájuk nézek, lekonyulva szomorkodnak a levelek. Ekkor persze azonnal tudom, hogy elfelejtettem locsolni. A levelek hiánybetegségekről is árulkodnak. erről is található képekkel illusztrált jegyzet itt a shopban.

8: Mit csináljak, ha nem virágzik a növényem?

A leggyakoribb ok a virágzás elmaradására a Kálium hiány, télen ehhez még hozzá jön a fényhiány is. A jegyzetekben a különböző téli megvilágításokról is van jegyzetem. Az egyetlen növény a hibiszkusz /amiről én is csak hallottam/ nem szereti a sok káliumot. A hibiknek egyébként én nem is szoktam adni, csak élesztős vízzel locsolok, és marhatrágyát kapnak. 

9: Mire jó az élesztő? Tényleg tönkremehet a virág tőle?

Én 3 éve /2018-ban íram ezt/ élesztővel locsolom minden növényemet, az orchideákat is. Az én véleményem szerint a legtöbb növénynél más tápoldatra nincs szükség, kivéve a Pluméria, Adenium, náluk lehet a virágzást serkenteni, a többi növénynél is, ha nem akarnak virágozni, minden igyekezetünk ellenére sem. A virágoknak viszont el kell érniük a "virágzásra érett" kort.

Sokan az élesztőre fogják növényeik kipusztulását. Sajnos ez óriási tévhit. Ezekben az esetekben valamilyen más hiba elkövetése történt, de mivel ez nem kerül napvilágra, az élesztőre fogják az emberek. Semmilyen tudományos magyarázata nincs az élesztő használatának pozitív hatásaira, de a negatívakra sincsenek. Nekem eddig (3 év alatt) csak jó hatásai voltak.

Használatról jegyzet, és videó:

Jegyzetek: https://www.adriflowers.hu/jegyzetek

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g

10: Van-e garancia?

GARANCIA:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Csomagküldésnél igyekszem a legmegfelelőbb növényeket kiválasztani. A növények esetleges hibája esetén az alábbiak szerint járok el:
A növények minőségére garanciát nem vállalok, de:

Ha a növényen látható, és vélhetően az életben maradását súlyosan befolyásoló hibát találsz, amit 2-3 napon belül nekem jelzel /gyökér rothadás stb./, akkor a minőségi garanciát vállalom. Ezt követően a minőségre irányuló panaszt már nem tudok elfogadni. Fontos, hogy képekkel alátámasztott reklamációt fogadok csak el! A panasz megbeszélése után a növényt vissza lehet küldeni, az árát levásárolni, az összeget visszakérni. Ezt egyedi elbírálás alapján meg tudjuk beszélni.

1: A csomag késik:

 -  kiemelt időszakokban /pl. ünnepnapok: Karácsony előtt/, nagy a futárok leterheltsége. Ilyenkor előfordulhat, hogy az egyébként 1-2 napos határidő csúszik. Ehhez kérem a megértésedet! Nyomon követéshez használhatod: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal

2: A csomag sérülten érkezik: 

  -  kérlek, azonnal jelezd a futárnak, hogy vegyen fel jegyzőkönyvet, ha úgy gondolod. hogy a csomag annyira sérült, hogy a tartalma is megsérülhetett

3: a növény kicsomagolása után találsz kirívó jelenséget

   -  vannak hidegre nagyon érzékeny növények, amik szállítás közben ezt megsínylik. Sajnos melegítő párna nélkül, de még azzal együtt sem 100%, hogy a növény virágszirmai pl. fagykár nélkül megússzák a szállítást, ezért erre az esetre neked kell felkészülnöd!. A csomagolás kizárólag papírba történik, és a doboz is ki van tömve, de műanyag csomagolóanyagot /pl: pufis csomagoló/, nem használok, ugyanis a fagytól ezek sem védenek, és mellesleg környezetszennyezőek!

4: a növény nem pont olyan, mint a képen:

- nem minden növény egyforma, nem mindegyik pont olyan, mint a képen! 

   A kép a sok növény közül az egyikről készült. A növények között eltérés lehet, hiszen mindegyik, más és más, viszont ez nem mehet a minőség rovására! A növények árazása a növény "állapotától" /nagyság, elágazások, stb.../ függ! Ezt én döntöm el saját magam. Kivéve ahol pontos méret van megadva! Minden árkategóriában van a növények között eltérés. Mivel élő növényekről van szó, ezért a megítélésük szubjektív! 

Kérlek, hogy ha mindezek ellenére bármilyen rendellenességet fedezel, fel jelezd nekem:

e-mail: adriflowers@adriflowers.hu

www.facebook.com/mentesvirag.hu - privát üzenet.

Mindenről bővebben:

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

 

Nincs megjeleníthető termék.
Nincs megjeleníthető termék.

Keresés