Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Hortenzia gondozása

Adriflowers
2019. 04. 21. 00:00:00
Hortenzia gondozása

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. ÁPRILIS 21. VASÁRNAP·OLVASÁSI IDŐ: 1 PERC, Én kétféle hortenziát tartottam eddig: a bugás Hortenziát, és egyfajta hibridet. Mindkettőt cserépben tartom, mert nem találtam eddig megfelelő helyet a kertben nekik. Így is gyönyörűen fejlödnek, virágoznak, majd a képeimen is láthatjátok őket.

Fény:

Félárnyékos, széltől védett helyre ültesd. A legjobb, ha reggel pár órát kap napfényt, aztán pedig fa árnyékában van.

Hőmérséklet:

A fiatal növényeknek télen takarni kell vastagon a tövét, így védve az erős fagyoktól. A cserepeseket éjszakai 5-8 foknál be lehet vinni. 5-10 fokon teleltessük, ritkán locsoljuk meg.

Víz:

A kerti hortenzia ápolása során figyelni kell rá, hogy csak esővízzel legyen locsolva. A túl klóros csapvíz visszafoghatja a növekedését.

Tápanyag:

Tavasszal le kell vágni az elhalt ágakat. Tápanyagigényes növény. Tavasszal a tövéhez érett marhatrágya, komposzt, vagy hortenziának való táp használható hozzá. Az elvirágzott hajtásokat a virág alatti első, kifelé néző rügy felett kell levágni. Az új hajtásokat nem szabad megmetszeni.

Talaj:

A jó vízáteresztő, savanyú, humuszban gazdag talajt kedveli. Földjét a száraz időszakokban nyirkosan kell tartani.

Cserépben:

Amennyiben a hortenziánkat cserépben szeretnénk tartani, az is lehetséges. Nekem a képen is látható növény, már több éve cserépben van, minden éven gyönyörű. A talaj a fentebb említett talaj /ezt kiültetésnél is érdemes alá tenni/. A cserepes hortenzia megvásárlása után mint minden növényt, mindig csak 1-el nagyobb cserépbe ültessük át, vagy ha alul kijönnek a gyökerek. Amikor már nagy dézsában van, és nem tudjuk átültetni, akkor óvatosan szedjük le a föld felső rétegét, és tegyünk új földet rá. Lazítani mindig lehet. egy nem túl hegyes tárggyal óvatosan szurkáljuk meg a földet.

Cserepes teleltetése:

Télen a fagyok előtt vigyük be egy 5-10 fokos helyiségbe. Fény nem feltétlen szükséges, de nem árt ha van. Teljesen lekopaszodik, de ez természetes folyamat. Vigyázzunk a locsolással! Ilyenkor csak annyit, hogy éppen ki ne száradjon a növény! Kb. 2-3 hetente kisebb mennyiség. 

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=IwvKdczG85M&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Keresés