Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Jegyzetek

Jegyzetek

A jegyzetek a növények ápolásához, kártevőmentességéhez, gondozásához nyújtanak segítséget. Ez egy környezetbarát Web-shop, így a növények ápolásától a csomagolásig, minden természetbarát módon történik nálam.

2022. 05. 06. 00:00:00 Adriflowers
Május MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. MÁJUS 06. PÉNTEK·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, Teendők kertben, és ház körül, a sorozat harmadik része folytatódik májussal. 1: Itt az idő színbe öltöztetni az udvart, a teraszt, vagy a bejárat előtti rész. Most a legnagyobb a választék a szebbnél-szebb színben pompázó növényekből. 2: A meleget kedvelő zöldségfajtákat is kiültethetjük május közepétől a kertünkbe. 3: Eljött az ideje a szabad földben való vetésnek is. 4: Lassan el lehet kezdeni a hosszú száraz időszakokban a locsolást is. 5: Segítsük a hasznos bogarak, méhek munkáját a számukra kedvező virágok ültetésével, és rovarlakás kihelyezésével. 6: Itt az ideje a nyáron virágzó gumós növények kiültetésének.
2022. 04. 01. 00:00:00 Adriflowers
Április

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. ÁPRILIS 01. PÉNTEK·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, 1: Most van itt az idő az évelő növények, rózsák, gyümölcsfák ültetésének. 2: Ápolni kell a kerti tavunkat is. Az elhalt elszáradt növényrészeket szedjük, ki, és ültethetjük az új növényeinket is, ha szeretnénk. 3: Itt az idő az eper ültetésének is. A már meglévő töveket pedig trágyázzuk meg. 4: Amikor a talaj megszáradt, burgonyát, hagymát és medvehagymát ültethetünk el. 5: A füvet is lehet már tápozni, frissíteni. 6: Már lehetnek friss fűszernövényeink is, amiket változatosan használhatunk ételeinkbe: rukkola, zeller, stb

2022. 03. 09. 00:00:00 Adriflowers
Március MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. MÁRCIUS 09. SZERDA ·OLVASÁSI IDŐ: 8 PERC, Teendők kertben, és ház körül, a sorozat harmadik része folytatódik márciussal. Lassan éledezik a természet a téli álomból, így mi is hozzákezdhetünk egyes kerti munkákhoz, vagy az előkészületekhez.
2022. 03. 05. 15:17:14 Adriflowers
Milyen hibát követhetünk el az Adeniumok, és Plumériák ápolásában?

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. MÁRCIUS 05. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 5 PERC, Ebben a leírásban az Adeniumok, vagy Sivatagi rózsák ápolásának hibáival, és annak elkerülésével ismerkedünk meg. Van viszont egy másik növény is, ami szintén ugyanezt a bánásmódot igényli, és ez a Pluméria. Tehát nyugodtan ápolhatjuk a Hawaii rózsánkat is ezek az elvek alapján, amit itt lejjebb olvashattok.

2022. 03. 05. 00:00:00 Adriflowers
Mi a szerves és műtrágya közötti különbség? MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. MÁRCIUS 5. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 7 PERC, Mi a szerves és műtrágya közötti különbség? Melyik jó, vagy rossz? Melyiket használjam? Mind a kerti mind a cserepes növényeknek szüksége van a földből felvehető tápanyagokra. Frissen a cserépbe beültetett növényünk, friss földet kap, így a tápanyagok egy időre biztosítva vannak. 
2022. 03. 02. 00:00:00 Adriflowers
Aquaponia saját tapasztalat

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2022. MÁRCIUS. 02. SZERDA·OLVASÁSI IDŐ: 9 PERC,

Ebben a leírásban egy Aquaponiáról olvashatsz. Elmondom, hogy mi is ez, miért lehet jó egy ilyet létrehozni, és egy-két műszaki adattal is szolgálok. Amennyiben ez alapján döntöd el, hogy te is szeretnél-e egy ilyet, és felépítés után nem úgy működik, ahogy elvárod, sajnos nem tudom vállalni a felelősséget. Mivel nincsen semmilyen építészettel kapcsolatos végzettségem, de a terveket a saját kezemmel készítettem, és rajzoltam, a szakembereknek én adtam ki az utasításokat, ezért nem vállalom a felelősséget, ha valami nem úgy sül el nálad, mint kellene.

2021. 10. 09. 15:57:15 Adriflowers
Mi a baja a hibiszkuszomnak? MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2021. OKTÓBER 9. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 8 PERC, Nagyon sokan imádjuk ezt a hihetetlen szépséget, éppen ezért nagy fejfájást is tud okozni a Hibiszkusz, amikor valami rendellenességet fedezünk fel rajta. Amikor legyűrtük az első hirtelen ijedségünket, nézzünk utána, mi is lehet a gond. A legtöbb esetben /szinte mindig/, könnyen orvosolható a probléma, de cselekedjünk minél hamarabb!
2021. 09. 08. 14:10:00 Adriflowers
11+1 téma amit kezdőként a növényápolásról jó tudni

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2021. SZEPTEMBER 9. SZERDA·OLVASÁSI IDŐ: 10 PERC, Kezdő növénytartóként vannak alap „szabályok” amiket érdemes betartanunk ahhoz, hogy sokáig, szép, és egészséges növényeink lehessenek. Elsőre ijesztő talán és bonyolult ennyi mindent megjegyezni, de idővel már gondolni sem fogunk ezekre a dolgokra, annyira automatikusan tudni fogjuk, mi válik előnyére, a növényeinknek. A növényápolásnak fontos "szabályai" vannak, de nem kell bonyolult dolgokra gondolnunk, csak meg kell jegyeznünk, hogy mit szeret a növényünk, és ezek alapján kiválasztani a neki megfelelő helyet, vagy "táplálékot".

2021. 06. 25. 19:00:00
Hírlevél felíratkozás

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. NOVEMBER 3. VASÁRNAP·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC,​ Miért érdemes nálam hírlevelet kapni? Unod a sok unalmas heti 5-ször érkező leveleket? Nálam ilyenre nem kerül sor! Csupa hasznos információt osztok majd meg veled, és nem zaklatlak sűrűn! Mellesleg a hírlevelekben olyan akciókról kaphatsz értesítést amikről mások csak később szereznek tudomást. Tehát amennyiben már csak 1-2 utolsó darab kapható, vagy csak ennyi érkezik, akkor te értesülsz legelőször ezekről az információkról! És amiben segítek:

2021. 05. 24. 20:00:00 Adriflowers
Kártevők tulajdonságai, és védekezés

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2021.MÁJUS 24. HÉTFŐ·OLVASÁSI IDŐ: 5 PERC, Ilyenkor mindenki fejében megfogalmazódnak kérdések gondolom, és az egyik legfontosabb: Mégis mennyi idő után tűnnek el a különböző kártevők? Ez sok mindentől függ. Amennyiben tovább olvasol, fel kell tenned magadban 1-2 kérdést, amire esetleg jó, ha van pár válaszod.

Keresés