Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Élesztő használata

Adriflowers
2018. 11. 03. 00:00:00
Élesztő használata MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. NOVEMBER 3. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, Manapság már sok "csodaszerről" olvashat az ember. Mindegyikhez meg lehet ígérni mindent, és el lehet jó drágán használni, aztán lesz ami lesz! Én nem szeretek ilyen dolgokat kipróbálni, de amikor olyanról hallok, vagy olvasok, ami egy nagyon egyszerű, és olcsó dolog, és még a növényeknek is jót tesz, akkor annak utána nézek szívesen.

Orchidea és más növények tápozása élesztővel, adagolás.

Nagyon sokáig kerestem, és olvasgattam a posztokat a közösségi oldalakon az élesztőről, mire elhatároztam, hogy én is kipróbálom. Ez nem egy csodaszer, de sokan írták, hogy használják, és nem fizetett vélemény nyilvánítók voltak, gondoltam én is belevágok. Manapság már kb 6 éve használom, de vannak növényeim, amiknek kénytelen vagyok más tápot is használni. Mindenesetre semmit nem ártott eddig az élesztő a növényeimnek, és nem is kapok részesedést az élesztő eladása után!

Kizárólag a saját tapasztalatomra támaszkodva merem azt kijelenteni, hogy az élesztő tényleg működik! Nem én találtam ki, és tudom, hogy sokan hülyeségnek tartják, mindenféle tápanyag-bla-blára hivatkozva már éppen csak nem az ördögtől valónak tartják, de nálam bevált! Két éve használom /2017 óta/, mindenféle hátrány nélkül szépen fejlődnek a virágaim, amit eddig többféle táppal sem tudtam elérni /lehet én nem értek hozzá/. Tehát aki szeretné, használja, akinek nem tetszik, az meg ne!

10 liter víz 1 kocka élesztő, 5 liter víz 1/2 élesztő. 25-28 fokos víz. Én mindig a kezemmel nézem meg, kéz meleg legyen. Sem a forró, sem a hideg nem jó! 15 perc áztatás elég, /az áztatás az Orchideákra vonatkozik/ de nekem órákig is volt már benne. Én 2 hetente 1-szer áztatok. Virágzás alatt ne használjuk. Hamarabb elvirágzik. A kihűlt levet a többi virágomra öntöm, tehát még elvetemültebb vagyok, mint a többi, aki csak orchideára használja.

Három fontos szabály: /Az áztatás az Orchideákra vonatkozik/

·         Az áztatás nyáron tarthat 1-2 órán át is akár, de télen ne legyen több 15-20 percnél. Nehezebben szárad ki a közeg, túl sokáig maradhat vizes.

·         Az élesztős vizet elhasználhatjuk más növényekre kilocsolva, de soha ne várjunk másnapig! Csak frissen locsoljuk ki!

·         Aki nem szeretné az esetleges betegségek terjedését kockáztatni, az egyesével áztassa a növényeket /ez az élesztőtől független tény/

Videó: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=%C3%A9leszt%C5%91

élesztő

Az élesztő margójára

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. NOVEMBER 4. VASÁRNAP·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC

Én csak olyan dologról írom le a véleményem, amit ismerek, csinálok. Én a növényeimet próbálom természetes módon vegyszerek nélkül kezelni. Az Aquaponiát is azért csinálom. Elvárható lenne 2018-ban /ekkor írtam/, hogy olyan módszereket használjunk, ami a környezetet legkevésbé károsító anyagok felhasználásával jár. A mai világban, amikor az információcseréről szól minden, elég fura hozzáállás, egy nem tudományos alapokon nyugvó álláspontot elutasítani. Kicsit inkább boszorkányüldözésnek tűnik. A tudomány sem tudhat mindent, és sajnos sokszor érdekeken alapszik. Én csak olyan dologról írom le a véleményem, amit ismerek, csinálok. Én többre tartom ezt, mint egy flakon vegyszer kilocsolását, és fogalmam nincs mi a probléma az élesztővel. Tudom, hogy vitát gerjeszt, de csak attól fejlődik a világ, és ebből tudnánk tanulni egymástól, és még a virágoknak sem árt, sőt. Mindezek ellenére mindenki csak a saját felelősségére próbálja ki. Én eldöntöttem, használom, nekem bevált, másnak nem, megint másnak igen. A probléma adódhat a nem megfelelő használatból is. Érdekes, ha valaki túltápozza műtrágyával a növényét, az nem kelt ekkora felháborodást. Miért? Még mindig az a véleményem, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie mi a jó neki. Mivel a keréknek sem volt akkoriban tudományos alátámasztása, most azt sem kellene használnunk. Csak használták és kész. A világon nincs olyan ember, aki az Adeniumokat Aquaponiában nevelné. Én ott tartom őket, és szépek. Itt a vége.

Tartalomhoz tartozó címkék: Az én _szereim_

Keresés