Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Kék leander/Mexikói petúnia gondozása

Adriflowers
2018. 09. 22. 00:00:00
Kék leander/Mexikói petúnia gondozása MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. SZEPTEMBER 22. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, A Mexikói petúnia, kék leander, vagy Ruellia brittoniana, igazából ugyanaz a növény, de az első kettő elnevezés egyik sem igazán találó. A kék leander, vagy mexikói petúnia, egy kicsit csalóka elnevezésű növény. Igazából nem leander, nem is petúnia, csak a köznyelv nevezte így el. A kezelése megegyezik a leanderével, virága pedig a petúniára hasonlít.

kék leander, mexikói petúnia, Ruellia brittoniana   kék leander, mexikói petúnia, Ruellia brittoniana

Vásárlás: https://www.adriflowers.hu/viragok-138/mexikoi-petunia-kek-leander-148

A kék leander gondozása nem bonyolult feladat. A hagyományos leander fajták kezelésével azonos. Annyiban más, hogy virágait minden nap ledobja, de másnap azonnal hozza az újakat. Kora tavasztól késő őszig virágzik. Képes minden ágán, több helyen is folyamatosan virágozni. Hatalmas bokorrá fejlődik, úgyhogy érdemes metszeni a már idősebb növényt.

Fényigény:

Szereti a világos, fényes teret, és imádja a nyári napsütést. A leandertől eltérően nyáron tűző nap csak 1-2 órát éri őket, bár kibírják, de a többit félárnyékban töltik. A melegtől lekonyulnak a levelek, a virágok, de komolyabb problémát nem okoz, ha vizet kap, megint magához tér. Tehát nyugodtan tarthatjuk a kék leandert is akár egész nap tűző napon, csak a locsolást kell hozzá igazítani.

Hőmérséklet:

A fagyok elmúltával ki lehet rakni a szabadba, egészen ismét a fagy beköszöntéig. Teleltetni a leanderhez hasonlóan kell. Hűvös 4-15 fok között. Fény nem feltétlen szükséges télen, de nem hátrány. A locsolást természetesen a hőmérséklethez kell igazítani. Max. Heti 1x keveset, de akár ki lehet hagyni egy egész hónapot is.

Víz igény:

Nagyon szereti a vizet. Nyáron bőségesen lehet locsolni. Ha elkonyulnak a levelek, nem kell megijedni, egy kis víztől magához fog térni. Télen a fentebb leírtaknak megfelelően járjunk el.

Tápanyag:

Teljesen egyszerű virágos növénynek való táp is megfelel, esetleg leander táp. Én élesztővel is locsolom őket, de használhatunk marhatrágyát, más természetes trágyákat. Amennyiben ragaszkodtok a mesterséges táphoz, abban az esetben is találtok a shopban megfelelőt hozzá.

Vásárlás tápok, trágyák /mű, vagy szerves/: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/tapok-tragyak

tápok, trágyák

Talaj:

Nem igényel különleges talajt. Virágföld, keverve kókuszrosttal, vagy tőzeggel, és perlittel /ezek lazítják a földet/ tökéletesen megfelel számára.

Vásárlás közegek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/ulteto-kozegek

ültető közegek

Metszeni ősszel érdemes, és egészen kicsire is vissza lehet vágni. Bár ez késlelteti a virágzást, néha érdemes nagyobb metszést végezni az ilyen típusú növényeken. Egyébként csak egy kis formára alakítás szükséges nekik.

Egészség:

Elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez hogy a növénytől távol tartsuk a kártevőket. Ez megelőzéssel a legegyszerűbb. Amennyiben természetes szereket szeretnénk használni, itt a shopban találunk olyan szereket, amelyek megelőzésre, és kezelésre is kiválóan alkalmasak. Mellesleg mind környezetbarát! Emberre, állatra veszélytelen!

Vásárlás növényvédő szerek: https://www.adriflowers.hu/kiegeszitok/noveny-vedo-apolo-szerek-bio

neem olaj

Növényvédő szerek használata leírás:

https://www.adriflowers.hu/index.php?route=information/information_list&list_id=2&filter_tag_id=11

Neem olaj használat videó: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=neem%20olaj

Videó:

kék leander, mexikói petúnia, Ruellia brittoniana

https://www.youtube.com/watch?v=xlg044WdApA&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

https://www.youtube.com/watch?v=w8S9WmgdCY8&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti teleltetős növények gondozása

Keresés