Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Műanyag cserepek

Ön itt jár: Kezdőlap > Kiegészítők >

Műanyag cserepek

Ebben a kategóriában különböző méretű, ültető cserepek találhatóak. Az átlátszó cserepek főleg orchideának megfelelő műanyag cserepek, de van itt a ritkán kapható méretekből is egy-kettő. Az átlátszóak ajánlottak orchideához, melyek közül bármelyikhez használhatóak, de nem kötelező, viszont a lepke orchideánál nagyon előnyös lehet.

Miért jó az átlátszó cserép az orchideának. Szintén egy megosztó téma a sok közül: az egyik tábor azt mondja: semmi értelme átlátszó műanyag cserepet használni, a másik tábor azt mondja: csakis ebbe ültesd az orchideádat, főleg ha az Phalaenopsis, vagyis lepke orchidea.

 Mi is az igazság?

Folytatás az oldal alján.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Az igazság az, hogy talán kicsit jobb, ha a növényünk /orchidea/ átlátszó cserépben, van, hiszen a természetes élőhelye a legtöbb orchideának a fák lombjai alatt lenne. Nagyon kevés orchidea él talaj lakóként, tehát úgy, hogy gyökerei a földben vannak. Tudom, hogy ezek a növények, amiket a boltban megvásárolunk, már nem az esőerdők környezetében nőttek fel, de a természetükben még benne van, hogy ők igazából föld nélkül éreznék jól magukat. Ez azt jelenti, hogy mi emberek kényszerítjük őket cserépbe, mert így könnyebb a szállításuk, tárolásuk, stb. Ez valahol érthető is, és éppen ezért van, aki egyáltalán nem tartja őket cserépben, hanem felkötözve egy fakéregre, vagy ágra, és hagyja a gyökereket szabadon lógni. A Vanda orchidea pl egy tipikus példája ennek. Amennyiben ehhez nem érzünk kellő bátorságot, természetesen a műanyag cserepet, minden további nélkül használhatjuk. Az átlátszó cserép egy külön előny a növény, és a mi számunkra is. Ez a gyökerek fejlődése, és a mi érdekünkben is van, hiszen így jobban megfigyelhetjük, vagy hamarabb észlelhetjük a növény gyökerén történt elváltozásokat. Ilyenkor, ha a növény cserepe átlátszó, akkor nem érdemes kaspóba sem belerakni, hiszen akkor az átlátszó cserép nem tudja ellátni a feladatát. Ilyen kivétel igazán kevés van, most hirtelen nem is jut eszembe több, a lepke orchideát kivéve.

Természetesen a többi orchideánkat is tarthatjuk átlátszó cserépben. Ártani semmiképpen nem fogunk ezzel a növénynek.

Keresés