Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

természetes kaspók

Ön itt jár: Kezdőlap > Kiegészítők >

Természetes kaspók

Ha unod már kerámia kaspót, ha valami újra, valami természetesebbre vágysz, akkor nézz szét a szebbnél szebb natúr kaspók között!

Ebben a kategóriában szeretném hozzátok még közelebb hozni a természetet. Tudom, hogy ez egy megosztó téma, hogy használjak-e kaspót vagy, ne?

Két különböző véleményen van a virágot szeretők tábora: az egyik azt mondja, miért ne? A másik tábor viszont azt mondja, semmiképpen ne!

Én azt javaslom mindenkinek, hogy amíg kezdő, addig lehetőleg ne használjon kaspót. Miért mondom ezt? A kaspóban, pláne, ha pont akkora, mint a növény cserepe, vagy csak kicsivel nagyobb, könnyen megállhat az aljában a víz. Amikor még a növények gyűjtögetésének az elején vagyunk, hajlamosak lehetünk arra, hogy kicsit túlszeressük őket, és ilyenkor sajnos többet locsolunk a kelleténél. A virág cserepéből ugyan kifolyik a víz, de a kaspó alján ez idővel összegyűlik, és ha eléri a növény gyökerét, akkor ez a virágunk kipusztulásához is vezethet. Persze erre is van egy nagyon egyszerű megoldás, amit nem csak kezdőként használhatunk: amikor végeztünk az utolsó növényünk meglocsolásával is, akkor szépen kiöntjük a vizet a kaspókból.

Amikor pedig már jobban ismerjük a locsolási szokásainkat, és tudjuk, mennyi vízre van igazán szüksége a növényünknek, akkor már nyugodtan használhatunk minden egyes cseréphez kaspót is. Ez a kategória arra szeretne rávilágítani, hogy nemcsak kerámia kaspóban lehet szép egy növény, hanem már nagyon sok féle természetes anyagból, fából, papírból stb. is válogathatunk szebbnél-szebb darabokat, ízlésünknek és a környezetünkbe passzolóakat.

Persze ez alól is van egy-két kivétel. Pl: a lepke, vagy Phalaenopsis orchideának előnyösebb, ha egy átlátszó műanyag cserépben van. Ez a gyökerek fejlődése, és a mi érdekünkben is van, hiszen így jobban megfigyelhetjük, vagy hamarabb észlelhetjük a növény gyökerén történt elváltozásokat. Tehát, ha a növény cserepe átlátszó, akkor nem érdemes egy kaspóba belerakni, hiszen akkor az átlátszó cserép nem tudja ellátni a feladatát. Ilyen kivétel igazán kevés van, most hirtelen nem is jut eszembe több.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Keresés