Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Ültető közegek

Ön itt jár: Kezdőlap > Kiegészítők >

Ültető közegek

Itt ültető közeget, és a hozzájuk keverhető természetes anyagokat találhatod. Mindegyik semleges Ph értékű, tehát bármihez hozzá lehet keverni, de van amit önmagában is használhatsz.

A perlit teljesen megfelel pl: gyökereztetésre, de amikor kicsit megerősödött a növényünk, ültessük át a neki megfelelő közegbe. Az agyaggolyó tökéletesen megfelel önmagában is egy növény tartására, hiszen ph semleges, így tápozva a növényünket, semmi hátrány nem éri, azzal szemben, mintha földben lenne. A mohát főleg orchideákhoz érdemes használni, akár újragyökereztetésre, akár felközözve a növényt egy parafára, és a mohát rákötve ebben tartani.

Manapság már szinte végeláthatatlan a sor, amiből mindenki ki tudja magának választani a megfelelő ültető közeget, amit használni szeretne. A „legegyszerűbb” a virágföld használata, de én ezt soha nem ajánlom más közeg hozzá keverése nélkül. A cserépben tartott növények földje előbb-utóbb betömörül a cserépbe. Mit is jelent ez? A föld a locsolás által, és idővel, egyre összébb, és összébb tömörödik. Idővel ez megfojthatja a növény gyökereit. Szabad földben ezzel ugye nagyon nem kell foglalkoznunk, mert a növény gyökere tud magának helyet találni /kivéve nagyon ritkán, a kemény agyagos, vagy kiszáradástól megkeményedett földben/, viszont a cserépben a korlátozott hely miatt ez sajnos előfordulhat.

Mit tehetünk? A virágföldet, amit megvásároltunk, jobb esetben komposztálunk magunknak, bekeverjük egyharmad tőzeg, és egyharmad, perlittel. Ez csak egy kiindulási alap legyen, ami a legtöbb virágnak jó /a tőzeg lehet savas kémhatású, erre figyeljünk!/, de vannak pl a kaktuszok, vagy a pozsgások, amik földjéhez nyugodtam keverhetünk sódert is!

Tehát, az alap egy virágföld. Ebből is vásárolhatunk a növényünknek megfelelőt. Van, pl: kimondottan orchideának /ez egy speciális közeg/, kaktusznak, Rhododendronnak, hortenziának, vagy mai magunk keverhetjük ki a növénynek megfelelőt. Ettől nem kell megijedni, nem egy bonyolult feladat. 3 összetevőből a legtöbb virágunknak össze tudjuk állítani a megfelelő közeget. A növények leírásaiban, és a jegyzeteim között is megtaláljátok a megfelelőt minden egyes növénynek. A föld megfelelő Ph értékére érdemes figyelni. ezt általában minden csomagoláson megtalálhatod, de ha a ph értékről bővebben szeretnél olvasni, akkor a jegyzeteim között ezt is megtalálod. Mindezek az ültető közegek mellett, még használhatunk „extra” összetevőket is, amivel még jobban „felturbózzuk” a növény beültetésére szánt földet, vagy közeget. Ilyen lehet pl: marhatrágya, faszén, kéregdarabok, stb… Talán ez most túl bonyolultnak, és fáradságosnak tűnik elsőre, de hidd el, rövid idő elteltével, amikor ránézel egy növényedre, már nem is fogsz gondolkodni rajta, hogy mibe ültesd, hanem ez már automatikusan be fog ugrani.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

adriflowers jegyzetek  adriflowers youtube  adriflowers facebook  adriflowers instagram  adriflowers pinterest  adriflowers google

 

 

Keresés