Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü
Ár:
2.490 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-10-25
Átlagos értékelés: Nem értékelt

12-es cserép. 40-50 cm magas 1 száras. A levélen előfordulhat kisebb hiba.

Könnyen tartható orchidea faj. Átlagos szobahőmérsékleten jól elvan. A legfontosabb dolog itt is, szerény véleményem szerint, hogy ismerjük meg először lakásunk körülményeit. Aztán megismerjük a növény tartásának optimális feltételeit, és a kettőt megpróbáljuk közelíteni.

Az én saját növényeim, egy keleti ablak előtt vannak. Kb. 12-ig éri őket közvetlen napfény aztán elfordul a nap. A hőmérséklet télen: 18-21 fok, nyáron több. Nyáron ki szoktam vinni az egész fiatalok kivételével az összeset, főleg félárnyékos-árnyékos helyre.

Én heti 1-szer locsolok, minden második héten áztatok élesztőben. Nyáron kint nagy melegben az udvaron, akár naponta kevés vizet is kaphatnak. Száraz levegőjű lakásban ajánlott vízzel megpermetezni a léggyökereit, a leveleket, de a vízzel vigyázzunk, nehogy a levelek között megálljon! Aki tart ettől, annak ajánlom, hogy egy alátétre állítsa a növényt, amiben kavics, vagy agyaggolyó van, és áll benne a víz, de a cserép alja nem ér bele.

Tápozáshoz én élesztőt használok. Ültető közeg: Orchidea „közeg”, /nem mind jó minőségű/, de lehet keverni perlittel, esetleg kevés mohával.

A gyűjteményem szaporodásával a közeg vásárlása egyre többe került, így alternatívákat kerestem.

Az orchideákat 4 féleképpen tartom:

  • orchidea közeg
  • agyaggolyó
  • hidrokultúra
  • spaghnum moha

Leírás

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás és Paraméterek

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Youtube videók

Keresés