Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Orchidea és más növények tápozása élesztővel, adagolás

Adriflowers
2018. 11. 03. 00:00:00
Orchidea és más növények tápozása élesztővel, adagolás

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. NOVEMBER 3. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, Mi az hogy élesztővel tápozni? Mire jó, nem káros-e a növényekre, és működik-e? Hogyan használható az élesztő a növényeink tápozására? Kizárólag a saját tapasztalatomra támaszkodva merem azt kijelenteni, hogy az élesztő tényleg működik!

Kizárólag a saját tapasztalatomra támaszkodva merem azt kijelenteni, hogy az élesztő tényleg működik! Nem én találtam ki, és tudom, hogy sokan hülyeségnek tartják, mindenféle tápanyag-bla-blára hivatkozva már éppen csak nem az ördögtől valónak tartják, de nálam bevált! Két éve használom /2017 óta/, mindenféle hátrány nélkül szépen fejlődnek a virágaim, amit eddig többféle táppal sem tudtam elérni /lehet én nem értek hozzá/. Tehát aki szeretné, használja, akinek nem tetszik, az meg ne!

10 liter víz 1 kocka élesztő, 5 liter víz 1/2 élesztő. 25-28 fokos víz. Én mindig a kezemmel nézem meg, kéz meleg legyen. Sem a forró, sem a hideg nem jó! 15 perc áztatás elég, /az áztatás az Orchideákra vonatkozik/ de nekem órákig is volt már benne. Én 2 hetente 1-szer áztatok. Virágzás alatt ne használjuk. Hamarabb elvirágzik. A kihűlt levet a többi virágomra öntöm, tehát még elvetemültebb vagyok, mint a többi, aki csak orchideára használja.

Három fontos szabály: /Az áztatás az Orchideákra vonatkozik/

-  Az áztatás nyáron tarthat 1-2 órán át is akár, de télen ne legyen több 15-20 percnél. Nehezebben szárad ki a közeg, túl sokáig maradhat vizes.

-  Az élesztős vizet elhasználhatjuk más növényekre kilocsolva, de soha ne várjunk másnapig! Csak frissen locsoljuk ki!

-  Aki nem szeretné az esetleges betegségek terjedését kockáztatni, az egyesével áztassa a növényeket /ez az élesztőtől független tény/.

Videó:

https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=%C3%A9leszt%C5%91

Az élesztő margójára

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. NOVEMBER 4. VASÁRNAP·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC

Én csak olyan dologról írom le a véleményem, amit ismerek, csinálok. Én a növényeimet próbálom természetes módon vegyszerek nélkül kezelni. Az Aquaponiát is azért csinálom. Elvárható lenne 2018-ban /ekkor írtam/, hogy olyan módszereket használjunk, ami a környezetet legkevésbé károsító anyagok felhasználásával jár. A mai világban, amikor az információcseréről szól minden, elég fura hozzáállás, egy nem tudományos alapokon nyugvó álláspontot elutasítani. Kicsit inkább boszorkányüldözésnek tűnik. A tudomány sem tudhat mindent, és sajnos sokszor érdekeken alapszik. Én csak olyan dologról írom le a véleményem, amit ismerek, csinálok. Én többre tartom ezt, mint egy flakon vegyszer kilocsolását, és fogalmam nincs mi a probléma az élesztővel. Tudom, hogy vitát gerjeszt, de csak attól fejlődik a világ, és ebből tudnánk tanulni egymástól, és még a virágoknak sem árt, sőt! Mindezek ellenére mindenki csak a saját felelősségére próbálja ki. Én eldöntöttem, használom, nekem bevált, másnak nem, megint másnak igen. A probléma adódhat a nem megfelelő használatból is, vagy csak kipusztulnak a növényeink egy, az élesztőtől teljesen független dolog miatt, de mert ezt éppen akkor használjuk, így ráfogjuk az élesztőre. Érdekes, ha valaki túltápozza műtrágyával a növényét, az nem kelt ekkora felháborodást. Miért? Még mindig az a véleményem, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie mi a jó neki. Mivel a kerék feltalálásakor a kerék működésének sem volt akkoriban tudományos alátámasztása, most azt sem kellene használnunk?! Csak használták és kész! A világon nincs olyan ember, aki az Adeniumokat Aquaponiában nevelné. Én ott tartom őket, és szépek. Itt a vége.

Keresés