Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Orchidea tartása 4 féle közegben

Adriflowers
2019. 04. 08. 00:00:00
Orchidea tartása 4 féle közegben MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. ÁPRILIS 8. HÉTFŐ·OLVASÁSI IDŐ: 1 PERC, Az orchideáknak nagyon sok változata van. Igazából szinte egy-két fajt kivéve nem földben élnek a talajon, hanem a fákon kapaszkodva a levegőből nyerik a tápanyagot. A modern világ hozta azt magával., hogy cserépbe kényszerítettük őket, de ettől függetlenül tarthatjuk az eredeti élőhelyükhöz hasonló környezetet biztosítva, többféle közegben, parafára kötözve mohával, vagy a nélkül, vagy csak egy kosárkában lógatva.

Amióta orchideákat tartok elgondolkoztam azon, hogy érdemes-e más közeget is kipróbálni, mint a „hagyományos” kéreg. Kipróbáltam 1-2 új dolgot, és eddig mind bevált.

1: a hagyományos kéreg-keverék / a legjobb minőség a Hochwertiges

2: hidrokultúra:

/ezt még nem régen próbáltam ki, ahogy újabb tapasztalat lesz, megírom 

A növényt egy üveg edénybe tesszük, vagy inkább felé, úgy, hogy csak a gyökerek végei lógnak a vízbe. Ez a módszer alkalmas a növény megmentésére is, amelyiknek tönkrementek a gyökerei. Ilyenkor a gyökér nélküli növényt tesszük az üveg, vagy műanyag edény szájára, és a növény a párából él majd, és növeszt új gyökereket. Van, aki ilyenkor egy zacsit húz a növényre felülről, hogy még jobban párásodjon. Ilyenkor szellőztetés szükséges időnként. /Nekem ez nem vált be, de sokan sikeresen alkalmazzák./

3: agyaggolyós tartás:

A növényt a szokott módon beültetjük, csak közegnek az agyaggolyót használjuk. Az átlátszó cserépben lévő növényt, egy másik átlátszó cserépbe tesszük, aminek az alján víz van, úgy hogy kb 1-2 cm-ig a víz be tudjon folyni a gyökerekhez, de az is elég, ha az átlátszó cseréppel a növényt egy alátétre helyezzük, amin víz áll. Nem kell, hogy befolyjon a víz a növényhez /van, akinél ez gondot okoz, az inkább csak állítsa úgy a cserepet, hogy ne tudjon vizet felszívni/.

4: moha:

Főleg a mini orchideákat tartom így, de a nagyokat is lehet felkötözve egy parafára, mohával körbe venni. Ilyenkor fontos a napi vízpótlás, párásítás.

Videó: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=orchidea

Vásárlás: https://www.adriflowers.hu/viragok-138/orchidea-145

Keresés