Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Rhododendron és Azálea gondozása

Adriflowers
2019. 04. 21. 00:00:00
Rhododendron és Azálea gondozása

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. ÁPRILIS 21. VASÁRNAP·OLVASÁSI IDŐ: 1 PERC, A Rhododendron és az Azálea, nagyon hasonló igazából rokon növények. A Rhododendron egy kiültethető növény, cserépben is jól tartható, de az év nagyobb részében a kertbe való növény. Az Azálea pedig a Rhododendronok családjába tartozó, de már a lakásban is tartható növény.

Fény:

A Rhododendron szereti az árnyékos, szélvédett helyet. Nagyobb fák alatt jól érzik magukat. 

Hőmérséklet:

Árnyékban, félárnyékban érzi jól magát. A cserepeset 5-10 foknál töbük,ben ne teleltessük, és ne hagyjuk kiszáradni a földjét sem. A kiültetett növényt télen takarással védjük.

Víz:

A kiültetett, és a cserépben tartott növény is egyaránt szereti a sok vizet. Földjét tartsuk nedvesen, de nem szereti a pangó vizet. 

Tápanyag:

Külön táp való hozzá, vagy savanyú kémhatású. Júliustól később már ne tápozzunk.

Talaj:

A savanyú /Ph: 4.2-5.5/ szerves anyagban gazdag talajt szeretik. Amennyiben kiültetjük, a neki kiásott gödröt megtölthetjük külön a részére alkalmas virágfölddel, mulccsal, vagy esetleg az erdőből beszerzett avarból, ezután tegyük be a gödörbe. A kisméretű növényünket is beültethetjük konténerrel együtt. Ilyenkor használjunk egy legalább 50 cm mély és kb ekkora átmérőjű konténert. Amikor beültettük, a tövéhez tegyünk mulcsot. Beültetés után öntözzük meg bőségesen. 

Metszés:

Az elvirágzott virágzatot távolítsuk el, csípjük ki. Ezen kívül ritkán igényel metszést, azonban a metszése nem tilos. Kordában tartását tavasszal, ifjítását, erős visszametszését kora tavasszal végezzük, de ilyenkor előfordul. hogy csak egy évvel később virágzik a növényünk.

Az Azálea gondozása hasonló a Rhododendronéhoz, mivel ő is egy Rhododendron fajta. Az Azálea szobai, nyáron kitehető a szabadba, a körülményei ugyanazok legyenek, mint a Rhododendronnak. Télen érdemes hidegben teleltetni, kb. 5 fokig bírja, minden gond nélkül.

Keresés