Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Sétányrózsa gondozása

Adriflowers
2018. 09. 22. 00:00:00
Sétányrózsa gondozása

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2018. SZEPTEMBER 22. SZOMBAT·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, A Sétányrózsa, vagy Lantana gondozása egy nagyon egyszerű feladat. A növény hihetetlen szépségű virágokat nevel, mely egyetlen bokron is 3-4 féle színben pompázhat. Bár nagyon sok vizet igényel, ezen kívül szinte semmilyen extra igénye nincsen. Tehetjük tűző napra is, de félárnyékban is ugyanúgy virágzik, több hónapon keresztül.

Könnyen szaporítható, és gyorsan növő növény, tavasztól őszig virágzik. Gyönyörű virágai egyszerre több színben is pompáznak. Metszéssel szép kis fácskát is nevelhetünk belőle.

Talaj:

Átlagos, jó vízgazdálkodású kerti földbe ültetve (pH6,5-7), napsütötte teraszon vagy a kertben tartva a fagyokig virít. Én csak érzésre szoktam keverni a földet. Ha van semleges tőzeged, azt is keverhetsz hozzá, meg perlitet. Kb. 60% föld, 20% perlit, 20% tőzeg. A savasság: 7ph-tól lefelé: savas, föl: lúgos. Ha csak föld+perlit, akkor elég 70-30% + marhatrágya.


Fényigény:

Leginkább napon, de félárnyékban is nevelhető. Szél, hő, és szárazságtűrő. Bár szárazságtűrő, megfelelő fejlődéséhez tavasztól őszig öntözést igényel.


Hőmérséklet:

Tavasszal a fagyok elmúltával kitehető, és ősszel, 10 fok alatt vigyük a teleltető helyre. Ősszel az áttelelő példányokat ne metsszük meg, de, ha pincében teleltetünk, akkor ágait tövig visszavághatjuk.

Vízigény:

A túl sok víz vagy tápozás csökkenti a virághozamot. Nálam minden nap locsolva van nyáron, a földjét nedvesen tartom. A téli időszakban csak kevés vizet igényel.


Tápanyag:

Komplex műtrágyával tápozható, én élesztős vizet használok, és marhatrágyát.

Kártevőkre: Neem olaj+Káli szappan.

Videó:  https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=s%C3%A9t%C3%A1ny%20r%C3%B3zsa

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti teleltetős növények gondozása

Keresés