Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Tillandsiák gondozása

Adriflowers
2020. 01. 17. 00:00:00
Tillandsiák gondozása

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2020. JANUÁR 17. PÉNTEK·OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC, A Tillandsiák az egyik legérdekesebb növények a világon. Mindegyik föld nélkül egy fadarabra, vagy parafára felkötözve, vagy teljesen kötözés nékül, egy üveg pohárban, gömbben, asztali díszként is tartható. Nem csak különleges formájukkal, de virágaikkal is díszítenek. Vannak közöttük egészen hajszálvékony levéllel rendelkezőek, és gumós formát felvevő húsos növények is. Előbbiek igénylik akár a napi vízzel való bespriccelést is, de az utóbbiak a heti 1-el is jól érzik magukat.

A Tillandsiák nagyon könnyen tartható növények.

Az egyes fajok kezelése eltérhet egymástól, de nálam mindegyik egy helyen van, és egyforma elbánásban részesülnek. A kilocsolás fenyegeti szinte egyedül őket, de mértékletességgel locsolva /vízzel spriccelve/nagyon sokáig elélnek, és virágoznak is.

Fény:

A Tillandsiák a félárnyékot szeretik. A tűző napsütést nem. Nálam keleti ablakban vannak, kb. 11-ig délelőtt éri őket a fény.

Hő:

Én 18-21 fok között tartom őket télen, nyáron éppen amennyi van. Nyáron kitehetőek a szabadba, de csak árnyékba-félárnyékba.

Víz:

A locsolást én spricceléssel oldom meg. Nyáron naponta, ha nagy meleg van, akkor bőségesen fújok rájuk esővizet. Ahogy hűl az időjárás, úgy csökkentem a fújás gyakoriságát, de amikor télen minden nap megy a fűtés, akkor naponta, 2-naponta nagyon keveset fújok rájuk, és heti 1-szer jól befújom őket. Vannak közöttük egészen hajszálvékony levéllel rendelkezőek, és gumós formát felvevő húsos növények is. Előbbiek igénylik akár a napi vízzel való bespriccelést is, de az utóbbiak a heti 1-el is jól érzik magukat.

Táp:

Én az orchideákról megmaradt élesztős vizet beteszem a fújós palackomba, és azzal fújom le őket, ilyenkor kicsit jobban „eláztatom” mindet, vagy marhatrágyát teszek a vízbe.

Talaj:

Nem igényelnek talajt. Nálam mindegyik egy fára, vagy parafára mohával van felkötözve.

Kártevők:

Kártevők őket is megtalálhatják, de én mindig fújok rájuk, amikor a többi növényemre is a Neem olaj+Káli szappan keverékből.

Videó: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=tillandsia

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szobanövények gondozása

Keresés