Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Vásárlói kisokos: egy kis kérdezz-felelek

Adriflowers
2019. 04. 21. 00:00:00
Vásárlói kisokos: egy kis kérdezz-felelek

MENTES VIRÁG, ADRIFLOWERS·2019. ÁPRILIS 21. VASÁRNAP·OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC, Ebben a jegyzetben kimondottan a saját, tőlem vásárolt növényekhez kaphatsz a kezdeti kérdéseidre válaszokat. Van egy-két speciális kérdés, ami lehet, hogy csak ezeknél a növényeknél merül fel. Ebben szerettem volna segítséget nyújtani. A többi növényekkel kapcsolatos ápolási útmutatást megtalálod itt a jegyzeteim között.

Egy kis segítség a tőlem vásárolt virágokhoz:

Egy - két kérdést szeretnék tisztázni a növényeimmel kapcsolatban /főleg akkor, ha ősszel, vagy tavasszal vásárolsz/. Nálam minden környezetbarát módon működik. A növények nincsenek túltápozva, élesztővel tápozok, Neem olajat használok, és még a csomagolás is lebomló, akkor is, ha úgy néz ki, mintha műanyag lenne!

- Az Adenium, és a Pluméria miért nem hajt az ágak a végein?

Aki tavasszal vásárol, lehet, hogy olyan növényt kap, ami még nemrég érkezett Thaiföldről hozzám, vagy csak a téli pihenőt tölti még. Ha újonnan érkezett: Nem kell megijedni, ha a vége kicsit száraznak, néz ki. A növény „frissen” lett oltva, és a beoltott ágak levelei, esetleg végei megszáradhatnak, ami utána kihajt, vagy kicsit lejjebb hajt ki. A legjobb jel persze, ha már zöldülni kezd az ág vége is. Megpróbálok mindenkinek már nálam telelt növényeket adni.

- Miért ragacsos a növények levele?

Nem beteg!!! Minden növényemet Káli szappan, és Neem olaj keverékével permetezem. Megelőzésre is ezt használom. Kicsit ragacsosak lesznek a levelek tőle, de megöli a kártevőket, nem árt a növénynek, és főleg BIO! Semmilyen káros mellékhatása nincs, sőt!

- Miért nem olyan szép a növény, mint a boltban?

Az én növényeim nincsenek mesterségesen felpumpálva. Ősszel téli álomba merülnek. Hullajtják a leveleiket, sőt a sétányrózsa teljesen felkopaszodik. Már nem olyan szépek, mint nyáron, de ez teljesen természetes! Tavasszal új erőre kapnak, és ismét szépek lesznek. Ez a természet rendje.

- Miért nem egyesével, cserépben vannak? /ritkán fordul elő

Én Aquaponiában nevelem a legtöbb növényem, ezért föld nélkül élnek nálam. A csomagolást mindig hely, és súlytakarékosan próbálom megoldani. Ki kell őket venni a tartóból, amiben megérkeznek, és cserépbe ültetni.

- Miért van rajtuk vágás felület?

Ha túl nagy a növény, van, hogy kicsit levágok belőle, de ez csak azoknál a fajtáknál fordul elő, amit amúgy tavasszal, vagy év közben is lehet metszeni, így semmiképp nem árt a növénynek. A csomagoláson, a vevő részére a költségeken spórolok így, de nem a növény kárára!

-          Kókadtak a levelek: ez főleg nyáron fordulhat elő. Bár meglocsolom őket, mielőtt útnak indulnak /kivéve: Adenium/, de nagy melegben előfordulhat, hogy megkókadnak. Ilyenkor csak egy kis víz, és félárnyék kell nekik, kis szoktatás.

Ne ijedj meg, ha a virágok esetleg nem képeskönyve illően néznek ki. Nálam még most ébredeznek /tavasszal/, ahogy az a természet rendje. Esetleg kókadtak, /az Aquaponiában nevelkednek/, kivettem őket, ami elég nagy környezetváltozás. Hamarosan megerősödnek. Ültesd át őket,/az agyaggolyósokat nem muszáj/, és kapjanak kis tápot.

Remélem elég sok kérdésre választ adtam, ha nem kérlek, nézd át a jegyzeteimet, a videókat, vagy, keress meg a facebook.com/mentesvirag  oldalon.

NAGYON SIKERES NÖVÉNYTARTÁST KÍVÁNOK !!!

Videók: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Általános tanácsok

Keresés