Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Kerti növények

Ön itt jár: Kezdőlap > Virágok >

Kerti növények

A kerti növényeknek két fő csoportja van:

     1: kiültethető növények,

2: cserépben tartható, de nem szobában telelő kerti növények.

Legfőbb tulajdonságuk, hogy nyáron, illetve már a fagyok elmúltával is kivihetjük őket a kertbe, vagy kiáshatjuk. Télen a kerti cserepes növények teleltetését kb. 5-10 fok között kell megoldanunk. Ilyenek pl: Cymbidium orchidea, kék leander /mexikói petúnia/, kínai leander, sétányrózsa, pozsgások, kaktuszok, banán. Létezik a kaktuszok, vagy pozsgások között olyan is, amit szinte szobai körülmények között teleltetünk, kb 18 fokig, pl: Madagaszkári pálma, de banánt is teleltethetünk hasonlóan magasabb hőmérsékleten.

kínai leander   mexikói petúnia kék leander   pozsgás kaktusz   sétány rózsa sziklakerti növények  mocsári hibiszkusz  télálló kaktusz  virághagyma

A kiültetett növények közül pedig van, amelyeket takarnunk kell a megfagyás ellen pl: hortenzia töve, rózsa töve, banán töve. Vannak olyan kiültetett növények, amiket viszont fel kell szednünk télre: kála, kardvirág, tűzvirág.

Igaz, hogy a kerti növények az év nagy részét a szabadban töltik, de azért az is nagyon fontos, hogy minden növény a szabadban, de a neki megfelelő helyen fejlődik a legjobban. Természetesen minden növénynek más a hőigénye, ezért készüljünk fel rá időben, hogy melyiket, mikor kell kirakni, és mikor kell ismét bevinni a lakásba, vagy oda ahol teleltetni fogjuk. Ha még nem vagyunk biztosak a dolgunkban, a kerti növényeket csak tető alá tegyük, így megakadályozhatjuk, hogy megázzanak. Ez a locsoláskor lehet nagy segítség számunkra, hiszen egy vízre érzékenyebb növénynél ilyenkor nem egyszerű eldönteni, hogy mennyi vizet kapott. Bár a szobanövényeknél ez sokkal fontosabb. A kerti növények nagy része, még ha cserépben is neveljük őket, akkor is jól bírják kint, ha megáznak. A napsütéssel is vigyázzunk. Itt is érdemes a növényeink igényeihez megfelelő helyet választani nekik. Ami például csak félárnyékban érzi jól magát /hortenzia/, azt ne tegyük tűző napra, mert azzal hamar tönkre tehetjük a növényünket.

Az összes növény oldalán megtalálható mindegyik növény igénye, a fénytől kezdve a hőmérsékleten keresztül, de külön a jegyzetekben is megtaláltok róluk minden információt. Ültetésről, metszésről pedig a videóim között is találtok, remélem hasznos tartalmakat.

Mindenképpen hasznos, ha behordás előtt, tehát mielőtt ismét be a lakásba, vagy inkább a teleltető helyére, a végleges helyére bevinnénk ősszel a növényeket, végezzünk egy alapos lemosást. Ezt szó szerint is lehet érteni. Lemoshatjuk bőséges vízzel őket, /az érzékenyebbeket inkább ne/ de a legjobb, ha valamilyen kártevőirtó szert is használunk. Ezt valószínű már úgy is megtettük a nyár folyamán, mert sajnos nincsen az a növény, vagy legalábbis nagyon ritka, amit valamilyen kártevő előszeretettel ne támadna meg. Azért, hogy ne hozzuk be a lakásba ezeket a kártevőket, érdemes 2-3 heti rendszerességgel megelőzni már kint, a kártevők megtelepedését, de behordás előtt mindenképpen használjunk valamilyen szert. Én csak a természetes szerek híve vagyok. Erről bővebben olvashattok szintén a jegyzeteim között.

Minden növényhez tartozik egy leírás, amiben a kerti növények gondozása, betegségei, átültetése, vagy kártevői a téma. 

 

Ami nincsen a növény oldalán feltüntetve, a szobanövények ápolásáról, ültetéséről, metszéséről, azt az ikonokra kattintva elérheted leírások, és videó formájában.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

adriflowers jegyzetek adriflowers youtube adriflowers facebook adriflowers instagram adriflowers pinterest adriflowers google 

Keresés