Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Kezelése megegyezik a leanderével. Szereti a sok fényt, a vizet. Metszeni viszont akár sűrűbben is lehet, akkor is virágozni fog. Gyorsan nő, folyamatosan virágzik egész nyáron, szaporítása egyszerű. A levágott ágat vízbe kell tenni, 20 fok körül, vagy melegebb környezetbe, és hamarosan kigyökerezik.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

A kínai leander egy nagyon egyszerűen kezelhető növény. A hagyományos leander kezelésével azonos módon érdemes tartani. Kora tavasztól késő őszig virágzik. A szárak végén hoz érdekes pici virágokat kis csokorban. A legelterjedtebb a citromsárgából narancsba átmenő árnyalat, de létezik már rózsaszín is belőle. Ugyanolyan nagyra képes megnőni, mint a többi leander féle. Relatív gyorsan is nő, de ezt egy őszi metszéssel kordában is tudjuk tartani. Szereti a sok napfényt, a tűző napot is elviseli, ilyenkor egy kicsit megkókad, komolyabb baja viszont nem lesz, és egy kis víztől, már helyre is áll. Érdemes már kora tavasszal kitenni, amikor már éjszaka nem fagyhat meg, és egészen késő őszig kint is maradhat. Tápozni nem feltétlen muszáj olyan gyakran, mint hagyományos társát, de érdemes. Szereti a sok vizet is. Ősszel visszametszhetjük egész kicsire is akár, tavasszal szépen ki fog ismét hajtani.

Fényigény: Szereti a világos, fényes teret, és imádja a nyári napsütést. A leandertől eltérően nyáron tűző nap csak 1-2 órát éri őket, bár kibírják, de a többit félárnyékban töltik. A melegtől lekonyulnak a levelek, a virágok, de komolyabb problémát nem okoz, ha vizet kap, megint magához tér.

Hőmérséklet: A fagyok elmúltával ki lehet rakni a szabadba, egészen ismét a fagy beköszöntéig. Teleltetni a leanderhez hasonlóan kell. Hűvös 4-15 fok között. Fény nem feltétlen szükséges télen, de nem hátrány. A locsolást természetesen a hőmérséklethez kell igazítani. Max. heti 1x keveset.

Víz igény: Nagyon szereti a vizet. Nyáron bőségesen lehet locsolni. Ha elkonyulnak a levelek, nem kell megijedni, egy kis víztől magához fog térni. Télen a fentebb leírtaknak megfelelően járjunk el.

Tápanyag: Teljesen egyszerű virágos növénynek való táp is megfelel, esetleg leander táp. Én élesztővel locsolom őket.

Talaj: Nem igényel különleges talajt. Virágföld, keverve kókuszrosttal, vagy tőzeggel, és perlittel /ezek lazítják a földet/.

Metszeni ősszel érdemes, egészen kicsire is vissza lehet vágni. Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=xlg044WdApA&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

 

Keresés