Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A sétány rózsa könnyen szaporítható, és gyorsan növő növény, tavasztól őszig virágzik. Gyönyörű virágai egyszerre több színben is pompáznak, a fehértől kezdve a rózsaszínen keresztül, a narancsig, mindenféle szín megtalálható apró virágaiban. Bokor formájú növény, de metszéssel szép kis fácskát is nevelhetünk belőle.  Leginkább napon, de félárnyékban is nevelhető. Szél, hő, és szárazságtűrő. Bár szárazságtűrő, megfelelő fejlődéséhez tavasztól őszig öntözést igényel. Télen ledobálja, a leveleit kis csupasz ágai lesznek, de ahogy javul tavasszal az idő ismét szép zöld leveleket növeszt.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

A sétány rózsa gondozása nem bonyolult feladat. Amikor elmúltak a fagyok, a leanderekkel együtt kitehetjük őket. Arra az egyre kell vigyázni, hogy eső ne tudjon esni a növényekre, addig, amíg nincsen jobb idő. A teleltetés is megoldható ugyanott ahol a télen hidegen telelő növényeké. Télen szinte egyáltalán nincs szüksége locsolásra, főleg akkor, ha már lepotyogtak a levelei. Nyáron szereti a sok vizet, és fényt a tápozásra viszont nem kell nagy gondot fordítanunk. Egy általános táp is megfelel neki, vagy akár a marhatrágya. Virágzás indító tápot is kaphat akkor, amikor már a levelei szépen kifejlődtek.

Talaj:
Átlagos, jó vízgazdálkodású kerti földbe ültetve (pH6,5-7), napsütötte teraszon vagy a kertben tartva a fagyokig virít. Én csak érzésre szoktam keverni a földet. Ha van semleges tőzeged, azt is keverhetsz hozzá, meg perlitet. Kb. 50% föld, 20% perlit, 30% tőzeg. A savasság: 7ph-tól lefelé: savas, föl: lúgos. Ha csak föld+perlit, akkor elég 70%-30% + marhatrágya.
Fényigény:
Leginkább napon, de félárnyékban is nevelhető. Szél, hő, és szárazságtűrő. Bár szárazságtűrő, megfelelő fejlődéséhez tavasztól őszig öntözést igényel.
Hőmérséklet:
Tavasszal a fagyok elmúltával kitehető, és ősszel, 10 fok alatt vigyük a teleltető helyre. Ősszel az áttelelő példányokat ne metsszük meg, de, ha pincében teleltetünk, akkor ágait tövig visszavághatjuk.
Vízigény:
A túl sok víz vagy tápozás csökkenti a virághozamot. Nálam minden nap locsolva van nyáron, a földjét nedvesen tartom. A téli időszakban csak kevés vizet igényel.
Tápanyag:
Komplex műtrágyával tápozható, én élesztős vizet használok, és marhatrágyát.

Kártevőkre: Neem olaj+Káli szappan.

Videó:

https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=s%C3%A9t%C3%A1ny%20r%C3%B3zsa

Keresés