Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Ősszel kiültethető virághagymák, vagy gumók: tulipán, jácint, krókusz, nárcisz, díszhagyma, nőszirom, liliom, írisz, amarilisz, babarózsa, szellőrózsa, császárkorona.

Az őszi virághagymák kiültetése fontos, hogy ősszel történjen, hiszen ezeknek a hagymáknak szüksége van a téli hideghatásra.

A hagymák ültetési helye legyen laza, semmiképpen ne legyen homokos, vagy agyagos. Amennyiben mégis ilyen talajba szeretnénk ültetni, szükséges a talaj, komposzttal való javítása, de használhatunk tőzeget is. Fontos a jó vízelvezetés biztosítása.

Miután elszáradt a virág, a növény levele is, és a szára, érdemes ezeket visszavágni a föld felett, vagy kiásni őket, és kiemelni a hagymákat „teleltetésre”.

Egy-két példa arra, hogy milyen mélységbe érdemes az egyes hagymákat ültetni. A többi hagyma méretét ezekkel összehasonlítva tudunk a többi hagyma ültetési mélységére tippelni:

Sáfrányok (Crocus sp.) 5-10 cm

Tulipánok (Tulip sp.) 8-10 cm

Jácint (Hyacinthus) 10-15 cm

Nárcisz (Narcissus sp.) 12-18 cm

Császárkorona (Fritillaria sp) 25-30 cm

liliom virághagyma   tulipán virághagyma

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Keresés