Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A liliom egy hagymás növény, melynek ültetési ideje nyár végétől, ősz végéig történhet. Hatalmas virágokat bont, melyek a szivárvány minden színében pompázhatnak. Napos és félárnyékos helyet szeret. Talajban nem válogatós, de a laza a megfelelő számára, semmiképpen ne legyen homokos, vagy agyagos. Amennyiben mégis ilyen talajba szeretnénk ültetni, szükséges a talaj, komposzttal való javítása, de használhatunk tőzeget is. Fontos a jó vízelvezetés biztosítása. A liliom nem szereti, ha kiszárad a talaj a tövénél, így ennek magakadályozására nyugodtan használjunk mulcsot, vagy ültessünk talajtakaró növényeket, mint pl: a varjúháj.

A kifejlett növény magassága elérheti a 80-120 cm-t is, ezért, ha megnő érdemes támasztékot biztosítani számára. Szárazság idején, amikor sokáig nem esik az eső, érdemes meglocsolni. A gumókat olyan mélyre ültessük, mint a gumó magasságának kb. a kétszerese, kb.10-15 cm. A gumó a csücskével felfelé álljon.

A liliomot cserépben is nevelhetjük, de ekkor is szüksége van a megfelelő hideg hatásra. Tegyük a cserepével együtt egy hűvös, hideg, de fagymentes helyre. A Tavasz beköszöntekor bevihetjük a lakásba, és megkezdhetjük a locsolást. Vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, mert a hagyma megrothadhat.

A cserpép kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy a növény nagyon magas lesz, vagy válasszunk hibrid, alacsony növésű fajtákat. Cserépben nevelve is legyen jó vízáteresztő a föld, amit használunk. Keverhetjük perlittel, tőzeggel, marhatrágyával.

Elvirágzás után a virágfejet eltávolíthatjuk, de a virágszárat ne vágjuk le.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Keresés