Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Tavasszal kiültethető virághagymák vagy gumók: dália, begónia, kála, vérvirág, kána, gloxinia, frézia, kardvirág, szellőrózsa.

A hagymák ültetési helye legyen laza, semmiképpen ne legyen homokos, vagy agyagos. Amennyiben mégis ilyen talajba szeretnénk ültetni, szükséges a talaj, komposzttal való javítása, de használhatunk tőzeget is. Fontos a jó vízelvezetés biztosítása.

Miután elszáradt a virág, a növény levele is, és a szára, érdemes ezeket visszavágni a föld felett, vagy kiásni őket, és kiemelni a hagymákat „teleltetésre”.

begónia   kardvirág  borzas liliom, púp liliom

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

adriflowers jegyzetek  adriflowers youtube  adriflowers facebook  adriflowers instagram  adriflowers pinterest  adriflowers google

A virághagymák, és gumók a növények között az egyik legkönnyebben kezelhető, gondozható kategória. Vannak kiásható, vagy őszre felszedhető, és vannak kint hagyható a földben áttelelő fajtájuk. Legtöbbjük még cserépben is nevelhető. Gondozásuk annyira egyszerű, hogy szinte semmilyen törődést nem igényelnek. A cserépbe ültetett hagymákat érdemes tápozni tavasszal, mint más cserepes növényeket, de a földbe kiültetett növénynek még erre sincsen szüksége. Persze, nem árt, ha kap egy kis marhatrágyát időnként, de ezen kívül már csak a virágzásra kell várnunk, és gyönyörködni a látványban. Vannak egyes fajták, mint például a liliom is, ami hatalmas virágaival díszít, de a picike virágú fajtája a tigrisliliom is egy különleges évelő növény lehet a kertünkben.  

A begónia is képes rengeteg virággal megajándékozni minket. Őt is ültethetjük cserépbe, sőt a lecsüngő fajtája kimondottan felakasztható cserépben mutat jól.

A kardvirág is manapság már egy nagyon népszerű növény, hiszen a hagyományos színek mellett már belőlük is kapható a szivárvány minden színében pompázó változat is.

A vérvirág ugyan csak két színben létezik eddig, de nagy gömb fejével és a rikító narancs színnel, egy gyönyörű színfoltja a kertnek. A fehér változat pedig még ritkaságba egy Magyarországon.

Egy-két példa arra, hogy milyen mélységbe érdemes az egyes hagymákat ültetni. A többi hagyma méretét ezekkel összehasonlítva tudunk a többi hagyma ültetési mélységére tippelni:

Sáfrányok (Crocus sp.) 5-10 cm

Tulipánok (Tulip sp.) 8-10 cm

Jácint (Hyacinthus) 10-15 cm

Nárcisz (Narcissus sp.) 12-18 cm

Császárkorona (Fritillaria sp) 25-30 cm

Keresés