Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A kardvirághagymák olyan gumók, amelyekből körülbelül egy méter magas virágok nőnek, a szárakon végig nőnek virágok.  A kardvirágok virágai csodálatos színüknek és csodálatos virágaiknak köszönhetően rendkívül lenyűgözőek. Egyre nagyobb színvilágban kaphatóak. A kardvirághagymák megvásárlásával Ön rendkívüli esztétikai élményben részesíti magát a kora és késő tavaszi virágzás során a nagy virágok telített színeivel.  Változatos kínálatban kapható, világoszöld kard alakú levelű, bájos virágú növények. A kardvirágok értékelik a humuszos talajt és a sok napfényt. Léteznek például: kék kardvirág, zöld kardvirág, bordás, több virágos vagy törpe - nanus. A kardvirág színének és változatosságának a kert elrendezéséhez Igazítása lehetővé teszi, hogy kellemes hatást érjen el. Ősszel ültetett, virágzik áprilistól júliusig.

A többi hagymás és gumós növényhez képest nem igényel más gondozást. Szinte semmilyen dolgunk nincs vele miután elültettük. Természetesen a trágyázás hatására szebb virágokat kapunk, de erre a célra akár a marhatrágya is tökéletesen megfelel. Napos és védett helyet igényel.
TALAJ: A termékeny, humuszos, tápanyagokban (komposzt, trágya, ásványi műtrágyák) gazdag, semleges vagy enyhén savas talajt kedvelik.
ÜLTETÉS: A kardvirágokat április-május fordulóján 8-10 cm távolságra kell ültetni, 8-10 cm mélyre, nehéz talajokon kicsit mélyebbre. A túl sekélyre ültetett kardvirág vízhiánynak van kitéve, szeles időben könnyebben eltörik.
A kardvirágok öntözést igényelnek aszályos időszakokban. A kardvirág gumói nem fagyállóak, ezért az első fagyok előtt ki kell ásni őket. Gyengébb talajokon 2-3 hetente, utoljára a virágzás kezdetekor etetjük őket többkomponensű műtrágyával. Az erőteljesen növekvő virágzat támogatást igényel. A gumótárolót szeptember második felében és októberben ássuk ki.
Kiásás után vágja le a hajtásokat, és szárítsa meg néhány napig, szellőző helyiségben vagy napon. Szárítás után a gumót meg kell tisztítani. Télen hűvös, jól szellőző helyen, 5 Celsius fok körüli hőmérsékleten tároljuk.

Ami nincsen a növény oldalán feltüntetve, a szobanövények ápolásáról, ültetéséről, metszéséről, azt az ikonokra kattintva elérheted leírások, és videó formájában:

adriflowers jegyzetek  adriflowers youtube  adriflowers facebook  adriflowers instagram  adriflowers pinterest  adriflowers google

Keresés