Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Mexikói petúnia, kék leander

Ön itt jár: Kezdőlap > Virágok > Kerti növények >

Mexikói petúnia, kék leander

Kezelése megegyezik a leanderével. Szereti a sok fényt, a vizet. Metszeni viszont akár sűrűbben is lehet, akkor is virágozni fog. Gyorsan nő, folyamatosan virágzik egész nyáron, szaporítása egyszerű. A levágott ágat vízbe kell tenni, 20 fok körül, vagy melegebb környezetbe, és hamarosan kigyökerezik.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

A mexikói petúnia, vagy, ahogy mi magyarok elneveztük: kék leander egy nagyon egyszerűen kezelhető növény. A hagyományos leander kezelésével azonos módon érdemes tartani. Kora tavasztól késő őszig virágzik. A szárain egész végig a levelek hónaljából nő ki a virága. A virága a petúniára nagyon hasonlít, még méretben is majdnem akkora, kicsit kisebb. A leggyakoribb a kékes lila szín, de létezik már rózsaszín, és fehér is belőle. Ugyanolyan nagyra képes megnőni, mint a többi leander féle. Relatív gyorsan is nő, de ezt egy őszi metszéssel kordában is tudjuk tartani.

Ápolása a leanderrel azonos. Kora tavasztól késő őszig virágzik. A fagyok elmúltával ki lehet rakni a szabadba, egészen ismét a fagy beköszöntéig. Teleltetni a leanderhez hasonlóan kell. Hűvös 4-15 fok között. Szereti a világos, fényes teret, és imádja a nyári napsütést. A leandertől eltérően nyáron tűző nap csak 1-2 órát éri őket nálam, bár kibírják, de a többit félárnyékban töltik. A melegtől lekonyulnak a levelek, a virágok, de komolyabb problémát nem okoz, ha vizet kap, megint magához tér. Nagyon szereti a vizet. Nyáron bőségesen lehet locsolni. Érdemes ősszel visszametszeni, mert egy évben sokat nő, így elkerülhetjük a megnyúlást.

Fényigény: Szereti a világos, fényes teret, és imádja a nyári napsütést. A leandertől eltérően nyáron tűző nap csak 1-2 órát éri őket nálam, bár kibírják, de a többit félárnyékban töltik. A melegtől lekonyulnak a levelek, a virágok, de komolyabb problémát nem okoz, ha vizet kap, megint magához tér.

Hőmérséklet: A fagyok elmúltával ki lehet rakni a szabadba, egészen ismét a fagy beköszöntéig. Teleltetni a leanderhez hasonlóan kell. Hűvös 4-15 fok között. Fény nem feltétlen szükséges télen, de nem hátrány. A locsolást természetesen a hőmérséklethez kell igazítani. Max. Heti 1x keveset.

Víz igény: Nagyon szereti a vizet. Nyáron bőségesen lehet locsolni. Ha elkonyulnak a levelek, nem kell megijedni, egy kis víztől magához fog térni. Télen a fentebb leírtaknak megfelelően járjunk el.

Tápanyag: Teljesen egyszerű virágos növénynek való táp is megfelel, esetleg leander táp. Én élesztővel locsolom őket, vagy marhatrágya.

Talaj: Nem igényel különleges talajt. Virágföld, keverve kókuszrosttal, vagy tőzeggel, és perlittel /ezek lazítják a földet/.

Metszeni ősszel érdemes, egészen kicsire is vissza lehet vágni.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=xlg044WdApA&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

https://www.youtube.com/watch?v=w8S9WmgdCY8&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Keresés