Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Saját szaporítású növények

Ön itt jár: Kezdőlap > Virágok >

Saját szaporítású növények

Ebben a kategóriában olyan növények vannak, amit saját magam szaporítok, vagy magról, vagy dugvánnyal. A növények nagyobb része egy Aquaponiában nevelkedik. Ha tudni szeretnéd mi is az az Aquaponia, katt ide: https://www.youtube.com/watch?v=YltVDVgPU8s&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Pl: Adenium-sivatagi rózsa, Pluméria-Frangipáni, Kék Leander-mexikói petúnia, Kínai leander

Vannak saját szobanövényeim, és kinti növényeim is. Mindkettőre ugyanazok az ápolási feltételek vonatkoznak, mint a nem saját szaporításból lévő növényeimre. Van 1-2 kivétel is. Ilyenek azok a növények, amik agyaggolyóba vannak ültetve, és az Aquaponiában nevelkedtek. Rájuk egy külön jegyzetet írtam: https://www.adriflowers.hu/jegyzetek/adenium-plumeria-magoncok

szobanövények kerti növények

Nálam minden környezetbarát módon működik. A növények nincsenek túltápozva, élesztővel és marhatrágyával tápozok. Neem olajat, Káli szappant, szódabónát, Rézgálicot használok. Mivel környezetbarát vagyok, így a csomagolás is lebomló, akkor is, ha úgy néz ki, mintha műanyag lenne! A nem saját termesztésű növényeknél nem garantálom a hormonmentességet /nincs szinte ilyen a piacon/, de minden segítséget megadok a sikeres megtartásukhoz. 

Van itt egy-két kérdés a saját növényeimmel kapcsolatban, ami esetleg érdekelhet téged:

 Miért nem olyan szép a növény, mint a boltban? /kivéve amit "frissen külföldről hozatok/

Az én növényeim nincsenek mesterségesen felpumpálva. Ősszel téli álomba merülnek. Hullajtják a leveleiket, sőt a sétányrózsa teljesen felkopaszodik. Már nem olyan szépek, mint nyáron, de ez teljesen természetes! Tavasszal új erőre kapnak, és ismét szépek lesznek. Ez a természet rendje, a mi éghajlatunkon.

Az Adenium, és a Pluméria miért nem hajt az ágak a végein?

Aki tavasszal vásárol, számítania kell rá, hogy az Adenium, és a Pluméria is ledobálja a leveleit télen, még a magoncok is! Nem kell megijedni, ez egy természetes folyamat. Hamarosan elkezdenek kihajtani.

Miért ragacsos a növények levele?

Minden növényemet Káli szappan, és Neem olaj keverékével permetezem, ami mindenféle szívó-rágó kártevő ellen jó. Megelőzésre is ezt használom. Kicsit ragacsosak lesznek a levelek tőle, de megöli a kártevőket, nem árt a növénynek, idővel felszívódik, és főleg BIO! Semmilyen káros mellékhatása nincs, sőt!

Miért nem földben, egyesével, cserépben vannak?

Én Aquaponiában nevelem a legtöbb növényem, ezért föld nélkül élnek nálam. A csomagolást mindig hely, és súlytakarékosan próbálom megoldani. Ki kell őket venni a tartóból, amiben megérkeznek, és cserépbe ültetni.

Miért van rajtuk vágás felület?

Ha túl nagy a növény, van, hogy kicsit levágok belőle, de ez csak azoknál a fajtáknál fordul elő, amit amúgy tavasszal, vagy év közben is lehet metszeni, így semmiképp nem árt a növénynek.

Kókadtak a levelek: ez főleg nyáron fordulhat elő. Bár meglocsolom őket mielőtt útnak indulnak /kivéve: pl: Adenium/, de nagy melegben előfordulhat, hogy megkókadnak. Ilyenkor csak egy kis víz, és félárnyék kell nekik, kis szoktatás.

Ne ijedj meg, ha a virágok esetleg nem képeskönyve illően néznek ki. Nálam még most ébredeznek, ahogy az a természet rendje /tavasszal/, esetleg kókadtak, /az Aquaponiában nevelkednek, nem mindegyik/, kivettem őket, ami elég nagy környezetváltozás. Hamarosan megerősödnek. Ültesd át őket, /az agyaggolyósokat nem muszáj/ és átültetés után 2-3 héttel kapjanak csak tápot.

 

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

adriflowers jegyzetek adriflowers youtube adriflowers facebook adriflowers instagram adriflowers pinterest adriflowers google

Keresés