Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Saját növényeim, amiket magról ültetek, vagy dugvánnyal szaporítok.

A szobanövények legfőbb tulajdonsága, hogy az év nagy részében a szobában vannak. Nyáron kivihetjük őket a szabadba, mindegyiket a neki megfelelő helyre, de télen ismét a szobában a helyük. Ilyenek pl: Adenium-Sivatagi rózsa, Pluméria-Frangipáni, Orchidea, Vanda orchidea, Hibiszkusz.

Minden növényhez tartozik egy leírás, amiben a szobanövények gondozása, betegségei, átültetése, vagy kártevői a téma.

Ami nincsen a növény oldalán feltüntetve, a szobanövények ápolásáról, ültetéséről, metszéséről,azt az ikonokra kattintva elérheted leírások, és videó formájában:

Hobbikertész vagyok. A növények szeretete vitt rá arra, hogy a hobbyból szakmát csináljak, illetve vállalkozást. Folyamatosan keresem a különlegesebbnél különlegesebb növényeket, és a vegyszerek nélküli tartásukhoz vezető utat. Egy Aquaponiában nevelem a virágaim egy részét, ami egy üvegház, ahol halak táplálják a növényeket. Mi is az az Aquaponia?

https://www.youtube.com/watch?v=YltVDVgPU8s&t=6s&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Mivel ebben a rendszerben kizárt mindenféle vegyi anyag, vagy táp használata, úgy döntöttem a szobai és kerti növényeimnél is kipróbálom ezt. Csak természetes eredetű növényápolókat, és kártevők elleni „szereket” használok. Mindig is imádtam a növényeket, és úgy döntöttem ebből a hobbyból szakmát faragok, és nem mellesleg a követőimet próbálom rávezetni arra, hogy a növénytartást környezetbarát, és vegyszermentes módon is lehet.

Megpróbáltam ebben a rendszerben növények magjainak elültetésével, és gyökereztetéssel. Mivel sikerrel jártam, így úgy döntöttem folytatom, és árusítani is fogom őket. A Sivatagi rózsa, és a Pluméria nem feltétlenül nő fel „szívesen” ilyen vizes környezetben, de úgy tűnik, sikerült a magoncoknak teljesen alkalmazkodni ehhez a környezethez, és szépen nevelkednek itt a mi éghajlatunkon is. Persze az egész évi napsütést és meleget, nem tudjuk pótolni nekik, de a szobai teleltetéssel átvészelhetjük a hidegebb időszakokat is.  

Keresés