Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A magokat csak év elején kapom meg, és a magoncok csak nyár közepe-vége felé lesznek eladhatóak. 

Én ültettem a növényeket magról.

Amikor nincsen levelük, ne locsoljuk őket!

Kezelésük megegyezik a nagyokéval, viszont jobban elviselik a mi klímánkat, mint az oltottak. A virág színe nem garantált. Az Adeniumoknál nagymértékben előfordul, hogy visszaütnek az eredeti rózsaszín alapszínre illetve hiába a fajtaazonos porzás, sokszor ez benne van a pakliban. A termesztők 20-50 %-ig vállalják a színazonosságot. Az Adeniumokat szaporítani vegetatív módon, oltással lehet, hogy 100%-ban az anyanövény virágszínét örökölje, lásd: oltott adenium. A magoncoknak minimum 3 év kell a virágzáshoz. A 3.-ik hónaptól fogva lehet őket tápozni.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Az én magoncaim egy része agyaggolyóban van. Mi ennek az oka? Egy Aquaponiában nevelem a virágaim egy részét, ami egy üvegház, ahol halak táplálják a növényeket.

Mi is az az Aquaponia? https://www.youtube.com/watch?v=YltVDVgPU8s&t=6s&ab_channel=Adriflowersmentesvirag

Ebben a rendszerben kizárt mindenféle vegyi anyag, föld, vagy táp használata. A legtöbb magonc ebben a környezetben kezd el nevelkedni, de van, amelyik később már földbe kerül át. Nem feltétlen szükséges őket földbe tenni, de ha nem vagy hozzászokva az agyaggolyóhoz, nyugodtan tedd át a neki megfelelő közegbe. A „golyósokat” lehet felülről, és alulról is öntözni. Sok víz alá, vagy bemártani, aztán amikor felül is nedves a golyó akkor kiönteni a vizet alóla, vagy mindig csak annyit locsolni rá, ami megnedvesíti a kavicsot. A tápozást ugyanígy. Vigyázz! A víz a legnagyobb ellensége ennek a növénynek! Tartsd be a locsolási szabályokat. Erről bővebben a jegyzeteim között olvashatsz. A termesztők 20-50 %-ig vállalják a színazonosságot. Mindettől függetlenül vannak, akik úgy árulják az ilyen, nem oltott magoncokat, hogy színgarancia van rájuk. Én azért kíváncsi lennék, hányan mennének vissza pár év múlva, és kérdeznek rá, hogy akkor most mi is van ezzel a garanciával? A tőlem vásárolt magoncokra én nem vállalok garanciát, csak arra, hogy a magot az anyanövényről szedték. A magokkal sok minden történhet, mire beérnek, és éppen ezért nagy felelőtlenségnek gondolom, hogy olyat ígérjek, aminek ilyen kicsi a valószínűsége. Mindenesetre szép növényünk fejlődik az évek során, ami virággal is megajándékoz minket a megfelelő tartás mellett. A virágzás magoncoknál több év után várható, ez kb. 3-4 év. A mi éghajlatunkon is nevelhető belőle virágzásra képes növény.

Keresés