Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A kerti hibiszkusznak két fajtáját ismerjük: a kerti mályvacserjét, és a Mocsári hibiszkuszt. Mindkettő télálló beültetve. A különbség viszont az, hogy a Mocsári hibiszkusz tövét érdemes betakarni télre, és hatalmas virágaival díszít. Idővel nagy bokor fejlődik belőle. A mályvacserjét érdemes március elején visszametszeni, de később nem, mert a többszöri metszés, a virágzás elmaradásához vezethet. A Mocsári hibiszkusz visszaszárad, csak egy elszáradt szár marad belőle, és későn, május-júniusban hajt ki a földből, de cserépben is megpróbálkozhatunk a tartásával.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

A mocsári:

A mocsári hibiszkusz egy kevés törődést igénylő, de annál hálásabb növény. Tavasszal, vagy nyáron megvásároljuk egy cserépben, amit aztán kiültetünk a kertbe, és már azon a nyáron reménykedhetünk a hatalmas virágaiban. A virágai nem olyan sok színűek, mint a szobai hibiszkusznak, de méretével kárpótol mindenért. Szereti a sok vizet, és a sok napot, de tápozni nem kell feltétlen túl sokat. A Mocsári hibiszkusz tövét érdemes betakarni télre. Relatív későn kezd virágozni, és későn, május-júniusban hajt ki a földből, de cserépben is megpróbálkozhatunk a tartásával. Idővel nagy bokor fejlődik belőle. A Mocsári hibiszkusz ősszel visszaszárad, csak egy elszáradt szár marad belőle, amit ősszel az elvirágzás után vissza lehet kb 50 cm-ig metszeni, de nem feltétlen szükséges. Amennyiben tavasszal még megvannak ezek a szárak, akkor érdemes levágni őket.

A mályvabokor:

Ez is egy nagyon szép fajtája a hibiszkusz növénynek. Kiültethető bokor, fás részekkel. Idősebb korára érdemes metszéssel alakítani. Nagyon sokáig virágzik, bár nincsen nagyon sok változat belőle, de ettől függetlenül is egy gyönyörű növény. Rengeteg virágot hoz, tápanyag igénye szinte nulla, mégis egész nyáron hozza a szép virágait. Újabban már a teltebb virágú növények is kezdenek egyre jobban elterjedni.

Keresés