Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A legfontosabb dolog itt is, szerény véleményem szerint, hogy ismerjük meg először lakásunk körülményeit. Aztán megismerjük a növény tartásának optimális feltételeit, és a kettőt megpróbáljuk közelíteni.

Az én saját növényeim, egy keleti ablak előtt vannak. Kb. 12-ig éri őket közvetlen napfény aztán elfordul a nap. A hőmérséklet télen: 18-21 fok, nyáron több. Nyáron ki szoktam vinni az egész fiatalok kivételével az összeset, főleg félárnyékos-árnyékos helyre, amikor az éjszakai hőmérséklet 15 fok fölé megy. Van 1-2 kivétel, amit hamarabb is ki lehet tenni: pl: Cymbidium.

Télen most először kipróbáltam /2019/ a pótvilágítást is, ami bevált.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Rendszeresen vizet permetezek a levelekre, de csak finom permetet, nehogy a lepke orchideáknak a tövében megálljon a víz! Télen is kapnak egy keveset, mert fölöttük vannak a Tillandsiáim, és őket heti 3-szor fújom. Heti 1-szer locsolok, a 2.-ik héten áztatok élesztős vízben. Nyáron, amikor extrém meleg van, sötétítek is, vagy addigra már kint vannak a növények félárnyékban.

Tápozni /én élesztőt használok/, az első virág kinyílásáig szoktam. Aztán szünet, amíg el nem virágzik. A virágzó növények nem kaphatnak élesztős vizet. Marhatrágyát is használok, ez is nagyon jó tápanyag minden növényre.

Az átültetést általában 2 évente szoktam megejteni /vagy amikor muszáj/, ha a növény kizárólag Hochwertiges közegbe, esetleg kis perlit keverékébe van ültetve. Én nem keverem mással, bár vannak, akik a vékonyabb gyökerű növények közegéhez tesznek kókuszrostot, az nekem nem vált be.

Négyféle közeget használok, erről egy másik jegyzetben olvashatsz.

·         Hochwertiges közeg

·         Spaghnum moha

·         agyaggolyó

·         vízkultúra

Az egyes növények igénye eltérő, erről is található egy külön jegyzet. Ez csak egy általános kezelés, ahogy én tartom őket. A rovarirtásról /Neem olaj+Káli szappan/, és tápozásról /élesztő/, külön jegyzet van.

Keresés