Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A növények Thaiföldről származnak. 3 hónapon belül virágzóképesek, megfelelő tartás mellett /sok nap, sok meleg/. Ősszel, tavasszal, és közvetlen megérkezésük után /Thaiföldről/ még levél nélkül vannak.

Amikor nincsen levelük, ne locsoljuk őket!

A Plumériák, a trópusokról származó növények. Szeretik a sok napot, szoktatás után akár tűző napra is kitehetjük őket. 15 fok fölötti hőmérsékleten /éjszaka is e fölött kell, legyen/, kitehetjük őket a szabadba, de a hűvösebb idő beálltával vigyük be a lakásba. Itt sem lehet hidegebb, mint 15 fok. A téli időszak alatt lehullnak a levelei, ez természetes folyamat, de ha elég melegben tartjuk, és pótvilágítást kap, akár télen is virágozhat.

A téli locsolással vigyázni kell, hiszen trópusi növényről beszélünk! A heti 1-szer elég lehet /keveset!/, de lehet, hogy 2 hetente 1-szer is elég. Tartási körülményektől függ!

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

adriflowers jegyzetek adriflowers youtube adriflowers facebook adriflowers instagram adriflowers pinterest adriflowers google

Egyelőre elfogyott
590 Ft
Egyelőre elfogyott
5.000 Ft
Egyelőre elfogyott
10.000 Ft
Egyelőre elfogyott
14.990 Ft 11.990 Ft

Az oltott Pluméria, vagy Frangipáni legfőbb tulajdonsága az, hogy a színe 100% biztonságban megmondható. A növényeknek egy elég vastag egyenes szára van, Ezt elvágják egy bizonyos magasságban, és ebbe beleoltják a másik növényről származó ágat. Ez a beoltott ág, egy már virágzott növényről származik, innen tudhatjuk a színt beazonosítani. Az oltás után, miután ez begyógyult, a növény kb 3 hónap múlva virágzóképes lesz.

A Pluméria, Frangipáni, vagy más néven Templomfa, egy trópusi növény. Már egyre többen kezdik hazánkban is megismerni. Szépsége egyedülálló. Tartása hasonlít a sivatagi rózsához. Szintén nem lehet kitenni a szabadba 15 fok alatt, de legalábbis ne tartsuk tartósan, kint ilyenkor, vagy a locsolással vigyázzunk nagyon. Szintén kevés vizet kíván, mivel a szárában víz raktározására képes. Ha a leveleit lehullajtja, ami gyakori jelenség télen, akkor TILOS locsolni! Tegyük tető alá, így tudjuk kontroll alatt tartani, hogy mennyi vizet kapjon. A földje mindig száradjon ki két locsolás között, és amikor a föld teteje száraz, akkor is nézzük meg az ujjunkkal a mélyebben fekvő részt is.

Az oltott növények szín alapján kiválaszthatóak, és akkor a képen szereplő szín fog nyílni a növényen is. Természetesen ezt a fény és tápozási viszonyok kissé megváltoztathatják. A növény otthoni körülmények között magról is nevelhető, sőt, ha szerencsénk van, a saját növényünk is nevelhet magot: https://www.adriflowers.hu/viragok/szobanovenyek/plumeria-frangipani/plumeria-mag-fangipani-mag

A virágzás magoncoknál több év után várható, ez kb. 3-4 év. A mi éghajlatunkon is nevelhető belőle virágzásra képes növény, de itt is, ahogyan a sivatagi rózsánál, nem garantált a magról nevelt növény színe. Itt a magoncok bármilyen szép akár, több színű virágszirmokat is nevelhetnek. Virágzás után azon a száron ahol a virág volt, ott elágazik a növényünk. A hosszú elnyúlt ágakat metszéssel formálhatjuk. A vágás helyét beszórhatjuk kevés fahéjjal, de van, aki csak óvatosan leitatja a növényből kifolyó nedvet, és hagyja beszáradni a vágásfelületet. A vágásra használt eszköz legyen mindig lefertőtlenítve. Ilyenkor általában 3 ágat nevel ki idővel a metszés helyén a növényünk. amik aztán majd egyesével szintén virágozhatnak. Minden ág nem fog virágozni egyszerre.

A virágzást /ha virágzó korú növényünk van/ tavasszal elősegíthetjük úgynevezett virágzás indító táppal, vagy magas foszfor és kálium tartalmú tápozással. A többi időszakban használjuk 15-15-15 /N-P-K/ vagy ettől magasabb számú tápoldatot. Amikor lehullnak a levelek, és ősszel pihenni készül a növényünk, akkor függesszük fel a tápozást, de ami a legfontosabb: LEVÉL NÉLKÜL NE LOCSOLJUK!

Minden, amit a növényről tudni szeretnél, az megtalálható itt a shopban a jegyzeteim között: https://www.adriflowers.hu/jegyzetek , és videón: https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g A Pluméria metszése, ápolás, gondozása, metszése, teleltetése, mag ültetése, kártevők elleni védekezés, stb…

A megfelelő földkeveréket, és bővebb leírást a növényről megtalálhattok itt: https://www.adriflowers.hu/index.php? route=information/information_list&list_id=2&filter_tag_id=10

Keresés