Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A magok nem igényelnek áztatást ültetés előtt.

A magok ültetése legkésőbb júliusban történjen meg. Az ettől későbbi ültetést nem javaslom, bár nem lehetetlen. Amennyiben mégis ezt szeretnénk, a keltetés, sokkal nehézkesebb, és nagyon hamar pótfényre és pót világításra is szüksége lesz a pici magoncoknak.

A magokat tegyük nedves földkeverékbe. A 25 fok körüli hőmérséklet megfelelő. A pára nem fontos, de letakarhatjuk a csírázásig. Vigyázzunk, a szellőztetés fontos! A magoknak van kicsi „farkincájuk”, az kicsit kiállhat a földből. Itt is fontos, hogy ne legyen túl vizes a talaj. Amikor már kicsi növénykék, előfordul, hogy segíteni kell nekik a maghéjtól megválni /Adeniumokkal ellentétben/. Amikor már pár centi magas a növény, a magtok a tetején található. Két levélke nő először, ők általában maguktól letolják a magtokot, de ha nem, /várni kell vele, figyelni/nagyon óvatosan szét kell nyitni a magtokot és levenni a növényről. Ha rajta marad, sokáig nem tud a következő levél középről megindulni.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

Nem igényel áztatást ültetés előtt. A magokat tegyük nedves földkeverékbe. Lásd: Fb oldalam jegyzetek. A 25 fok körüli hőmérséklet megfelelő. A pára nem fontos, de letakarhatjuk a csírázásig. Vigyázzunk, a szellőztetés fontos! A magoknak van kicsi „farkincájuk”, az kicsit kiállhat a földből. Itt is fontos, hogy ne legyen túl vizes a talaj. Amikor már kicsi növénykék, az Adeniumokkal ellentétben nekik van, amikor segíteni kell a maghéjtól megválni. Amikor már pár centi magas a növény, a magtok a tetején található. Két levélke nő először, ők általában maguktól letolják a magtokot, de ha nem, /várni kell vele, figyelni/nagyon óvatosan szét kell nyitni a magtokot és levenni a növényről. Ha rajta marad, sokáig nem tud a következő levél középről megindulni.

Videó:

https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g

 

Keresés