Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

Én ültetem a növényeket magról.

Amikor nincsen levelük, ne locsoljuk őket!

Kezelésük megegyezik a nagyokéval. A vizet ők jobban bírják, mint oltott társaik. A Plumériáknál is előfordul az a jelenség, ami az Adeniumnál, hogy a szín a fajtaazonos beporzás ellenére nem lesz tökéletesen a szülő színe, de ott hatalmasabb a virágszín összetétel, bármilyen gyönyörű szín kijöhet. A magoncoknak minimum 3 év kell a virágzáshoz. A 3.-ik hónaptól lehet tápozni őket.

Ápolásról, ültetésről, metszésről, minden, ami a növényekkel kapcsolatos: az ikonokra kattintva elérhető, vagy kereshetsz a további elérhetőségeimen.

A magoncok színazonossága az anyanövénnyel nem garantált. Akkor is, ha a mag az anyanövényről lett leválasztva, sajnos nincs garancia arra, hogy a szín ugyanolyan lesz. Az oltott növények színe lehet csak 100%-ban megegyező a már virágzott, és arról oltott növény színével. Az Adeniumoknál ez az arány a termelő szerint: 20-50%, a Plumériáknál ez egy kicsit magasabb lehet.

A magoncok legnagyobb része agyaggolyóban van. Ha neked nem felel meg, nyugodtan átültetheted, de bármeddig elvannak benne, csak ha kinövi a cserepet, akkor kell nagyobba tenned. A „golyósokat” lehet felülről, és alulról is öntözni. Sok víz alá, aztán amikor felül is nedves a golyó akkor kiönteni a vizet alóla, vagy mindig csak annyit locsolni rá, ami megnedvesíti a kavicsot. A tápozást ugyanígy. Ha nem szeretnél kockáztatni, akkor lehet kicsivel ritkábban, mint a földeset, de én egyszerre locsolom mindet. Az Adeniumokat télen a kicsiket havi 1-szer locsolom, a nagyokat, van, hogy több hónapig nem! A Plumériák kaphatnak 2 hetente vizet, ha nagyon meleg van a lakásban /23-25 fok állandóan!/, akkor heti 1-szer.

A földben lévő piciket tavasszal át kell ültetni, mert általában már 1 éve benne vannak abban a földben.

A földkeverék és a locsolás mindenben megegyezik a nagyokéval, az egy külön jegyzetben van.

A hosszú elnyúlt ágakat metszéssel formálhatjuk. A vágás helyét beszórhatjuk kevés fahéjjal, de van, aki csak óvatosan leitatja a növényből kifolyó nedvet, és hagyja beszáradni a vágásfelületet. A vágásra használt eszköz legyen mindig lefertőtlenítve. Ilyenkor általában több ágat nevel ki idővel a metszés helyén a növényünk. A virágzást /ha virágzó korú növényünk van/ tavasszal elősegíthetjük úgynevezett virágzás indító táppal, vagy magas foszfor és kálium tartalmú tápozással. A többi időszakban használjuk 15-15-15 /N-P-K/ vagy ettől magasabb számú tápoldatot. Amikor lehullnak a levelek, és ősszel pihenni készül a növényünk, akkor függesszük fel a tápozást. Minden, amit a növényről tudni szeretnél, az megtalálható itt a shopban a jegyzeteim között:

https://www.adriflowers.hu/jegyzetek

https://www.youtube.com/channel/UCJKy8PkbdYaXDwpidbueG6g/search?query=adenium%20plum%C3%A9ria%20magonc

Keresés