Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek Menü

A Tillandsiák nagyon könnyen tartható növények. Az egyes fajok kezelése eltérhet egymástól, de nálam mindegyik egy helyen van, és egyforma elbánásban részesülnek. A kilocsolás fenyegeti szinte egyedül őket, de mértékletességgel locsolva /vízzel spriccelve/nagyon sokáig elélnek, és virágoznak is. Vannak közöttük, amik már önmagukban is elszíneződnek, de a virágaik is többféle színnel ajándékozhatnak meg minket. Nagyon sokféleképpen tarthatjuk őket. Egy üveggömbben elhelyezve, egy faágra felkötözve, vagy akár egy képkeretre felkötözve is. Nagyon kevés törődéssel beérik, de érdemes odafigyelni, hogy biztosítsuk számukra is a megfelelő környezetet, mert akkor fogják igazán jól érezni magukat nálunk. Az egyik legfontosabb, hogy nagyon szeretik a párás környezetet, és ezt fújással, vagy alájuk helyezett párologtatóval, vízzel teli edényekkel tudjuk megoldani, de természetesen egy szép Florárium is tökéletes megoldás lehet. Vannak köztük olyanok is amiknek álgumója van, ezeket ritkábban érdemes vízzel fújni, mint azokat a társaikat, melyeket csak vékony levelek alkotnak.

Minden növényhez tartozik egy leírás, amiben a Tillandsia gondozása, betegségei, átültetése, vagy kártevői a téma. Ami nincsen a növény oldalán feltüntetve, a Tillandsia ápolásáról, ültetéséről, metszéséről, azt az ikonokra kattintva elérheted, leírások, és videó formájában:

adriflowers jegyzetek adriflowers youtube adriflowers facebook adriflowers instagram adriflowers pinterest adriflowers google

 

 

Egyelőre elfogyott
590 Ft
Egyelőre elfogyott
1.090 Ft 890 Ft
Egyelőre elfogyott
1.390 Ft 990 Ft
Egyelőre elfogyott
1.290 Ft
Egyelőre elfogyott
1.390 Ft
Egyelőre elfogyott
1.590 Ft
Egyelőre elfogyott
1.690 Ft
Egyelőre elfogyott
1.690 Ft
Egyelőre elfogyott
1.690 Ft
Egyelőre elfogyott
3.990 Ft 1.990 Ft
Egyelőre elfogyott
2.190 Ft
Egyelőre elfogyott
5.000 Ft

Fény: A Tillandsiák a félárnyékot szeretik. A tűző napsütést nem. Nálam keleti ablakban vannak, kb. 11-ig délelőtt éri őket a fény.

Hő: Én 18-21 fok között tartom őket télen, nyáron éppen amennyi van. Nyáron kitehetőek a szabadba, de csak árnyékba-félárnyékba.

Víz: A locsolást én spricceléssel oldom meg. Soha nem áztatok. Nyáron naponta, ha nagy meleg van, akkor bőségesen fújok rájuk esővizet. Ahogy hűl az időjárás, úgy csökkentem a fújás gyakoriságát, ez 20-25 fokban már csak heti 2-3 fújást jelent, de amikor télen minden nap megy a fűtés, akkor naponta, 2-naponta nagyon keveset fújok rájuk, és heti 1-szer jól befújom őket. Persze ilyenkor is érdemes vigyázni a vízzel, hiszen kirohadásra hajlamosak lehetnek. Jól csepegtessük le őket, vagy vigyázzunk, hogy a „bulbásabb” fajták levelei között ne maradjon meg a víz. Egy Argentea tipusú növéy vékonyka levelei sokkal hamarabb kiszáradnak, mint például, egy Bulbosa, vagy Circinata. Az utóbbiaknak álhagymájuk van, ami azt jelenti, hogy az alsó része a leveleknek egy gumószerű egységet képez, amiben vizet tudnak tárolni. Ezeket a fajtákat sokkal kevesebbet kell „locsolni”.

Táp: Én az orchideákról megmaradt élesztős vizet beteszem a fújós palackomba, és azzal fújom le őket, ilyenkor kicsit jobban „eláztatom” mindet, vagy marhatrágyát teszek a vízbe.

Talaj: Nem igényelnek talajt. Nálam mindegyik egy fára, vagy parafára mohával van felkötözve, de akár egy képkereten, vagy üveggömbben is tarthatjuk őket.

Kártevők: Kártevők őket is megtalálhatják, de nagyon kevés kártevőre érzékenyek. Legalábbis nálam nem gyakori rajtuk, illetve még nem is volt. Én mindig fújok rájuk, amikor a többi növényemre is a Neem olaj+Káli szappan keverékből.

Keresés